Dimarts, 11 de octubre de 2011 | 10:58
Vostè es troba a: Inici > Comunicació >

Terribas, a quins interessos privats et refereixes?

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Article de la Directora de TV3 sobre el futur de la televisió pública
Terribas, a quins interessos privats et refereixes?
11/10/2011 09:23
9monica-terribas
CatalunyaPress.- L’article d’opinió que la directora de TV3, Mònica Terribas, publica aquest dimarts a El Periódico i ARA torna a situar el debat sobre el futur de la televisió pública catalana. Terribas sembla anar més lluny de la reforma de la CCMA, que va fer el seu primer pas al Parlament la setmana anterior.
Després de fer una defensa aferrissada del model de televisió pública i d’enumerar les reduccions de despesa que ja han realitzat des de l’any 2008, la presidenta de TV3 assegura en l'article que hi ha “interessos privats” que “volen posar el servei públic en el punt de mira”.

En moltes ocasions al llarg de l’article parla d’aquests interessos, però en cap moment cita noms dels interessos. Sí que en un moment determinat apunta a que els grans interessos són “principalment espanyols”, el que ressuscitaria la vella idea d’eliminar la publicitat de les televisions públiques, com ja ha passat amb TVE.

Però en un moment en què el Parlament, amb els vots de CiU i PPC, fa el primer pas per reformar la llei de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i el Consell Audiovisual de Catalunya (CAC), la reflexió de Terribas sembla anar més lluny.

Quins interessos privats hi ha darrere de les “grans” retallades que per a TV3 va pronosticar el candidat convergent al 20-N, Josep Antoni Duran i Lleida? Seran els “privadíssims” David Madí, el grup Godó i –compte!- Vertice 360, tots ells interessats en fer-se amb el control de l’espai comunicatiu català. I no només TV3, sinó també de la Xarxa de Televisions Locals.

La reflexió final de la directora de TV3 és premonitòria: “En cap cas tirarem el barret al foc perquè uns quants interessos privats disfressin de crisi el seu intent d’esquerdar una eina de país i els valors que representa”.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1