Dimarts, 11 de octubre de 2011 | 10:43
Vostè es troba a: Inici > Societat >

El Suprem autoritza que es facin públics els noms dels acusats de maltractament

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El dret a la llibertat d'informació preval sobre el possible dany de la seva imatge
El Suprem autoritza que es facin públics els noms dels acusats de maltractament
11/10/2011
maltrato2
La rellevància social per a la comunitat del maltractament físic i psicològic justifica que es publiqui en un mitjà de comunicació la identitat dels implicats en aquest tipus de delictes, segons una sentència del Tribunal Suprem.
L'alt tribunal dictamina que, en un cas de maltractament, encara que en publicar la identitat d'un implicat es danyi la seva imatge, preval sobre aquest dret la llibertat d'informació pròpia d'un Estat democràtic.

"Quan els delictes tenen extraordinària importància i transcendència social està justificat no solament l'interès públic especial de la informació, sinó fins i tot el que s'expressin les dades d'identitat dels detinguts, en lloc de les simples lletres inicials del seu nom i cognoms", assenyala la doctrina del Suprem.

Els jutges assenyalen que "els actes de maltractament físic i psicològic són una qüestió socialment rellevant i d'interès per a la comunitat" i afegeixen que, en el cas que dóna lloc a aquesta sentència, es va exercir el dret a la informació, per part del diari La Regió S. a., "de forma legítima, per ser la notícia veraç i de rellevant interès públic".

L'origen del plet sorgeix quan el citat periòdic va publicar els dies 5 i 18 de novembre de 2004 dos articles referents al demandant "com implicat en un procediment penal per maltractament familiar".

En aquests articles s'incloïa una fotografia del demandant, un particular, en la porta de la sala de vistes el mateix dia del judici pels fets dels quals se li acusava, imatge a la qual es van afegir el seu nom, cognoms i edat.

El demandant va considerar que aquests articles vulneraven el seu honor, imatge i dret a la intimitat, un dany justificat en la prevalença del dret a la informació, segons dictamina el Suprem.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1