dimarts, 11 d'octubre de 2011

Sostenibilitat

QUÈ FEM A LA REGIDORIA DE SOSTENIBILITAT


Al Parc Serralada Litoral: membre del Consell  Plenari del Parc, coordinació de certes actuacions...

Residus:  El Porta  a  Porta i la recollida selectiva. La Deixalleria. Campanyes pel reciclatge, compostatge casolà, reducció de residus...

Mobilitat: seguiment de l’estudi de mobilitat (accessos, zones de vianants, circulació, carrils bici...), per fer un poble més habitable.

Abocaments incontrolats: Creació d’una brigada forestal de dos peons, els quals ja han netejat desenes d’ abocadors i han fet feines de manteniment forestals, gràcies als plans d’ocupació de la Generalitat atorgats al 2000,2001, 2002,2003,2004,2005 i 2006.

PTGMF (Pla Tècnic de Gestió i Millora Forestal) de la font Picant i el Rocar d’en Serra : Execució del Pla tècnic gràcies als Tallers d’Ocupació 2005 i 2006

PAM, PAU, PPI: Actualització i manteniment de l’operativitat dels Plans d’Actuació Municipal (PAM), Plans d’Autoprotecció de les Urbanitzacions (PAU) i elaboració i seguiment del Pla de Prevenció d’Incendis (PPI), tots ells en l’àmbit de protecció civil e intervenció en cas d’incendi.

Agenda 21: Un cop elaborada l’Auditoria Medioambiental, aprovada el 1999, s’ha posat en marxa el Pla d’Acció, que consta de 143 accions concretes per a la millora de la salut medioambiental i la sostenibilitat del municipi. Creació del Consell Municipal de Medi Ambient.

Consell Municipal de Medi Ambient: Agrupa aquelles entitats, agrupacions i persones a títol personal interessades en temes ambientals. Les seves reunions són periòdiques i actualment s’està preparant grups de treball per a temes específics (residus, territori, educació ambiental...)

Altres: informes d’abocaments, vesaments, activitats conflictives, etc.

Participació en la revisió del Pla General d’Ordenació Urbanística. Proposta  de noves ordenances municipals. Redacció i petició de subvencions diverses. Coordinació d’exposicions, sortides i jornades de temes medioambientals.

Propostes per a la millora i manteniment de torrents i rieres. Etc.

porta a porta 

CONSELL MUNICIPAL DE SOSTENIBILITAT

Es tracta d’un grup de treball creat per iniciativa municipal, estable i periòdic, amb un reglament de funcionament propi, on, amb l’Ajuntament, hi ha les entitats i col·lectius representatius de tots els sectors de la població del municipi. Té com a objectiu assessorar en l’elaboració i aplicació de polítiques ambientals municipals. És un organisme on s’expressen opinions, es debaten diferents punts de vista, s’intercanvia i difon informació... amb la finalitat de consensuar els projectes ambientals i obtenir una imatge més realista de les veritables necessitats i aspiracions del conjunt de la comunitat.

Dinàmica de funcionament (Ordre del dia...)
Els punts de l’Ordre del Dia ,en general, són:
Primer: Aprovació de l’acte anterior
Segon: Despatx Ordinari.  Qüestions importants del dia a dia de la Regidoria
Tercer: Urgències
Quart:. Precs i Preguntes.

ARGENTONA CAP A LA SOSTENIBILITAT
Argentona ha realitzat la seva Auditoria Ambiental. Aquest document és el resultat d’un procés que vol aconseguir un ambiciós objectiu: contribuir des del municipi a fer més sostenible la vila i el planeta.

Una SOCIETAT SOSTENIBLE és aquella que satisfà les necessitats de la generació present, sense comprometre la satisfacció de les necessitats de les generacions futures, és una societat que usa els recursos que té al seu abast de forma responsable vetllant pel seu manteniment i creant mecanismes per garantir que es puguin satisfer les necessitats bàsiques de totes les persones.

Les eines que ajuden en aquest camí van ser definides de manera general a Rio de Janeiro l’any 1992 a la CIMERA DE LA TERRA, on un dels documents aprovats va ser l’anomenada AGENDA 21, en la que es relacionen de manera clara els lligams existents entre el creixement econòmic, els aspectes ambientals i el benestar dels pobles de la Terra. El document estableix els referents per assolir els seus objectius en el llindar del nou segle, el SEGLE XXI, i insta als pobles i ciutats a començar el seu procés cap al desenvolupament sostenible elaborant les seves pròpies Agendes 21 Locals.

A la ciutat d’Aalborg (Dinamarca) l’any 1994 es va iniciar la Campanya Europea de Ciutats Sostenibles i, recollint els principis establerts a Rio, es va redactar la CARTA D’AALBORG. Aquest manifest reconeix que les ciutats europees han de ser protagonistes directes del procés cap a la sostenibilitat i COMPROMET ALS SIGNANTS A CONFECCIONAR PLANS D’ACCIÓ (AGENDES 21 LOCALS) basats en la cooperació entre tots els sectors de la societat local.

A Catalunya, l’any 1997 es va constituir la XARXA DE POBLES I CIUTATS CAP A LA SOSTENIBILITAT, que impulsa l’elaboració d’Agendes 21 en l’àmbit local, i l’intercanvi d’experiències entre els municipis que estan compartint aquest camí comú.


ARGENTONA ES VA ADHERIR A LA CARTA D’AALBORG L’ANY 1997 i és membre de la Xarxa de Pobles i Ciutats cap a la Sostenibilitat, i amb l’elaboració de l’Auditoria ambiental els treballs tècnics de l’auditoria ambiental i amb les diferents sessions informatives i de discussió ciutadana mostra la seva voluntat de continuar treballant pel desenvolupament de l’Agenda 21 Local d’Argentona.
 
PLA D'ACCIÓ AMBIENTAL document Pdf


HORTS URBANS MUNICIPALS

Informació

Model Sol.licitud

Reglament d'ús


Regidor: Pere Móra


abonament familiar
BANNER ESPECTACLES
la Sala banner
argentonaentitats.cat
cap de creus
FACEBOOK
BANNER TWITTER
Esports
Perfil del Contractant
L'Ajuntament a les Xarxes Socials
registre HPO
mapapatrimonicultural
ELECCIONS
Catàleg Patrimoni
Premi Burriac
Maresme.cat
Horaris autobús
Calendari fiscal 2011
Registre d'Interessos
Inscripció al Registre Ciutadà
Policia Local d'Argentona
Tauler d'Edictes
Plans municipals
Oferta Pública
Ràdio Argentona
web jove
SEMPRE
Ofertes Feina
web Museu del càntir
Costa de Barcelona-Maresme
Parc serralada Litoral
Associació Municipis Catalans Recollida PaP
Quin temps fa a Argentona?