Actualitzat el 10/10/2011 a les 00:01h

El 20 de novembre no aniré a votar

Des de la majoria d’edat he exercit el dret de vot, convençuda que el meu granet de sorra podia contribuir a canviar el que no m’agradava. Després d’unes quantes decepcions he començat a desgranar el blat de la palla.

Des de les altes esferes polítiques ens han llençat falses consignes que la societat hem anat assumint com a veritats absolutes. Consignes com el vot útil o la necessitat de votar per poder opinar. Fins i tot jo, que ara ho denuncio, fa poc temps encara m’ho empassava.

El vot útil és el gran invent dels partits majoritaris. Amb l’excusa de la dispersió de vots i d’evitar el mal major, els partits poderosos capten votants que per ideologia votarien altres partits minoritaris. Aquesta opció poc té a veure amb els ideals polítics, tant sols amb el canvi de poltrona. El bipartidisme està servit!

En referència a la necessitat de votar per gaudir de l’autoritat moral per queixar-te és una premissa totalment autoritària. El dret a vot inclou el dret a no votar, tan vàlid i legítim l’un com l’altre i les persones podem expressar la nostra opinió a les urnes i/o al carrer. Ningú ens pot coartar la llibertat d’expressió per no haver anat a votar a unes eleccions. Els motius per no anar-hi, a vegades, poden ser més raonats i democràtics que el gest d’introduir una papereta a les urnes.  D’altres vegades, el motiu principal és la negació d’aquest dret per haver nascut en un altre lloc, encara que el “nouvingut” sí sigui apte per pagar impostos. Sufragi universal en diem?

Arribat en aquest punt del camí, amb la bena treta dels ulls i reconeixent les mancances de la democràcia representativa, molts som els que pensem que igualment hem de dir la nostra a les urnes. Però, a quines urnes hem de manifestar la nostra veu?

Evidentment, animo a tothom a votar a les municipals i a les autonòmiques perquè són el nostre marc de referència, encara que les darreres jo les voldria nacionals. Vull contribuir a millorar el futur del meu municipi i el del meu país, Catalunya.

Per contra, les eleccions generals espanyoles no són de la nostra incumbència.  Almenys no ho poden ser per als catalans independentistes que som realistes i tenim memòria històrica.

Espoli fiscal, autogovern retallat, atacs a la nostra llengua... els catalans som humiliats dia sí, dia també. Totes les formacions polítiques independentistes proclamem públicament la necessitat de la independència i d’altres, que no ho són, també piquen l’ullet a aquesta opció quan ens toquen la cultura, la llengua o la butxaca. I, l’Estat espanyol, mesell, segueix trepitjant-nos. Així, doncs, per què hauria d’interessar-nos treure bons resultats a unes eleccions espanyoles si no volem més engrunes? El pacte fiscal és la nostra màxima aspiració?

Els catalans volem decidir el nostre futur i Espanya ens ho prohibeix. Encara que tots els catalans votéssim la mateixa opció independentista i obtinguéssim els 47 escons que pertoca a la nostra comunitat autònoma, els representants escollits no tindrien la capacitat real per forçar a Espanya a reconèixer l’exercici del dret a l’autodeterminació quan la suma d’escons al Parlament és de 350.

La Constitució Espanyola de 1978 no reconeix el dret a l’autodeterminació, malgrat aquest principi fonamental dels drets humans està reconegut en el Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics de les Nacions Unides, ratificat per Espanya el 1977. Si Espanya s’atreveix a ignorar sistemàticament la normativa internacional no cal dir que seguirà ignorant la reivindicació sobiranista pels segles dels segles. Així, només ens queda la via de negociació amb la comunitat internacional.

El president palestí Mahmud Abbas ha demanat formalment l’admissió de Palestina com a estat membre de ple dret de les Nacions Unides i tots ho aplaudim. Per què el president de la Generalitat, el nostre president, no ho sol•licita formalment pel nostre país? A què esperem? No som tant dignes com qualsevol altre poble? Fem un front comú per aconseguir la independència per altres vies que no ens rebaixin com a poble.

Encara hi ha algú que cregui amb la clemència o la bona voluntat de l’Estat espanyol? No cremem més energies en unes eleccions que no són les nostres i centrem-nos a obrir noves vies d’alliberament real.

El 20 de novembre de 2011 no aniré a votar a les eleccions espanyoles. M’abstindré, per coherència i amor propi

Navega per les etiquetes

CUPeleccions generals

COMENTARIS

+6
-7
Jo tampoc hi aniré!
Albert Portell i Camps, 11/10/2011 a les 09:36
Com a independentista que sóc, jo tampoc hi aniré!
Crec que el que hem de fer els catalans és trencar d'una vegada amb els espanyols,ja està bé de dir que som independentistes i després anar a les eleccions espanyoles com una regió d'espanya més...

Fa molts anys que hi ha catalans que es pensen que anant a Madrid a fer pedagogía ens farà lliures, perquè farem recapacitar els espanyols i ens donaràn l'independència. ( Cosa que no és veritat)

És per això que estic a favor de la Georgina amb que a espanya no hi hem d'anar a fer res... Ah! I si, que tenen raó, amb dir que des de Madrid es fan les lleis, però una altre cosa és si des dels Països Catalans acatem aquestes lleis.
I els que parlen ,de que si no es va a votar, s'està vulnerant la democràcia, la llibertat d'un país i el reconeixement al dret d'autodeterminació també és ben legitim i tots els mitjans són vàlids.

+5
-7
Espanya fossa comú de pobles i de nacions!
Aturem la xenofòvia!, 11/10/2011 a les 00:16
molt bé Georgina! Si realment us sentiu catalans què collons penseu que si ha d'anar a fer a les eleccions espanyoles? son el nostre enemic de tota la vida i hi ha gent que encara i vol tenir tractes després del que ens han fet amb el català que ens estan amenassant la llengüa en cada moment! És hora de parlar de Catalunya i dels que se senten catalans, els que no, ja sabeu on és espanya!
+6
-7
millor
Anònim, 10/10/2011 a les 23:38

Millor que no votis, seria un vot més pels que han arruinat Catalunya, ojala que tots els teus el dia 20 es quedin a casa.
+10
-7
Ningú t'ho ha preguntat
Campatxano, 10/10/2011 a les 21:02
Em sembla molt bé, però ningú t'ho ha demanat. I per altra banda, si vols evitar l'espoli s'ha de fer a Madrid o proclamar la independència al Parlament. Mentre això últim no és possible, anar a Madrid sí és de la nostra incumbència xata.
+7
-6
Vol dir?
Josep Brâut, 10/10/2011 a les 20:09
Senyora, no l'entenc. Com pot vostè animar a votar a les eleccions al Parlament del Principat Catalunya si després la seua formació política, la CUP, no hi presenta candidatures? Demana vostè el vot per alguna altra candidatura d'esquerres i independentista, com ERC?
Bé, en va presentar el 1980, amb el MCC i la LCR, amb les sigles CUP-UPS, però fou un petit fracàs.

I pel que fa el Parlament Europeu, la CUP es va presentar el 2004 i obtingué menys vots que la Falange. O tornaran a provar el 2014?
+3
-9
BLANC
maria, 10/10/2011 a les 19:58
Si em d'anar a votar,i en BLANC.Per demostrar que estem em contra de la política actual.A Bèlgica no tenen govern,sense retallades i tirant endavant.
Georgiana et falta moooooooooolta experiència per recomenar quelcom.
+6
-2
eo
Anònim, 10/10/2011 a les 18:02
Georgina, on vas amb aquesta llargària de text!!! això es internet, aquí s'ha de ser concís, directe i a la jugular.

+8
-18
Per favor
Anònim, 10/10/2011 a les 17:06
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+17
-10
Molt bé Georgina!
Anònim, 10/10/2011 a les 16:10
Tens tota la raó Georgina! Amb Espanya ja no hi ha res més a pelar i, per tant, les seves eleccions són per ells, pels espanyols. Ja ens han humiliat prou, sempre amb el cap sota l'ala anant a demanar engrunes.

No facis cas de tots aquests comentaris dels típics catalanets que són molt independentistes, però que per sobre de tot no volen aixecar la veu ni fer enfadar la seva mare pàtria Espanya. Qui sap si són d'aquells que volen que guanyi la selecció espanyola perquè hi juguen 4 catalans, això sí sense celebrar els gols, que queda lleig.

Endavant i bona feina!
+21
-11
Molt bé Georgina!
Anònim, 10/10/2011 a les 15:32
Molt bé Georgina! La independència l'ha de declarar el nostre Parlament. A Madrid, com és demostrat, no hi anem a fer res.
+14
-13
Així no Georgina...
Anònim, 10/10/2011 a les 14:46
Entenc el desgast de la lluita estèril i la frustració que genera però quan decideixes dedicar-te a la política has d'acceptar "les regles del joc". Siguem intel·ligents, lluitem amb les poquíssimes armes que se'ns atorguen i mirem de treballar per afavorir que el poc vent que bufi ho faci al nostre a favor perquè amb rabietes no anem enlloc. Maduri Sra. Rieradevall.
+17
-20
Totes les eleccions són espanyoles
L. Serres, 10/10/2011 a les 11:58
Vós, com molts que sembla que ignoren o volen ignorar la història, esteu molt confosa. Totes les eleccions que es fan a Catalunya són "espanyoles", siguin municipals, legislatives al Parlament de Catalunya, etc., pel simple fet que estem sotmesos a les lleis espanyoles.
Vós, tan purista i coherent com voleu semblar, sou una regidora espanyola en un ajuntament d'un territori espanyol. O sigui que tot aquest "discurs" que ens eztibeu, una mica malgirbat per cert, no va enlloc, sinó a dividir el vot independentista, que és el que volen els nostres enemics. I vós, com molts altres, hi caieu de quatre potes.
+11
-20
#articulistesdecapdesetmana
Miquel, 10/10/2011 a les 11:15
Aquest és el programa politic de la CUP? alguna vegada m'havia passat pel cap votar-vos, per sort ara m'ho has tret del cap.
Amb aquest tipus de politics només podem espirar a fer 4 manifestacions i no actuar mai, és més fàcil criticar.

Senyora politica per criticar ja hi som tots els votants que no exercim de politics i que pertant no tenim un sou públic com vos. Si vosté té un retribució per fer la seva feina siusplau fagila. Si aquest és l'exemple per aconseguir la independència espero que us afogueu i desapareixeu i no resteu vots els que politicament volem aconseguir aquesta independència tan desitjada.


+16
-12
Sant Hipòlit
Gerard, 10/10/2011 a les 10:19
Malament, Georgina, Malament!!! Escoltem els nostres avis no podien votar com ho estem fent nosaltres, pensa-hi.

El problema es dels Catalans sempre, s'hauria de fer una sola agrupació de partit Catalanista i que servis a la una, per defensar els interessos nomès dels Catalans.

Quan passarà això? Serà massa tard? Això si Georgina, no es pot dir que no es vagi a votar, sigues valenta i vota en BLANC no?

Salut i independencia!!!
+15
-17
No m'ho puc creure!!!
Anònim, 10/10/2011 a les 09:20
No m'ho puc creure!!! Vota en blanc, fés vot nul, però no deixis mai d'anar a votar, hi ha països a on la gent encara no té el dret a vot... Comença a cansar aquesta actitud de la CUP, sempre a la oposició, incapaços d'agafar una responsabilitat...de quina coherència parles? per la mort de déu, si sou incapaços d'arribar a un acord amb cap partit polític per fer una candidatura unitària...
+15
-16
Quina pena!
Anònim, 10/10/2011 a les 09:12
Quina pena!
+12
-14
error
Anònim, 10/10/2011 a les 08:58
La majoria de mitjans de comunicació internacionals, cobreixen l'actualitat informativa a través de corresponsals que resideixen exclusivament a Madrid. Segur que preferiu que Catalunya no pugui fer sentir la seva veu ni al Congrés ni al Senat?
Cal donar a conèixer la nostra situació i voluntat al món. Si no poguéssim fer-ho, ens maleiríem els ossos... I sabent que podem, hi renunciem? Seria perdre una excel·lent oportunitat en els moments que corren. Tothom es va alegrar del ressò internacional que van tenir el lipdub i les consultes per la independència, per exemple. I cal persistir per fer arribar el nostre missatge des del Congrés i el Senat també. És un molt bon aparador per exposar les nostres idees, no ho oblideu! Espanya no ens escoltarà, ho sabem, però és un altaveu cap a la resta d'Europa!
+33
-30
Indignat!
Anònim, 10/10/2011 a les 07:53
Molt bé! Un càrrec electe que recomana no anar a votar. Així m'agrada! I per què no plegues de regidora també?
Total, pel que fas, ja ho pot fer millor la Laia.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Autor
Georgina Rieradevall i Tarrés
Vaig néixer el 21 d’abril de 1977, en terres gironines. Vigatana d’adopció i convenciment, em vaig enamorar de Vic i la seva gent des del primer dia. Sóc llicenciada en Dret per la UdG i diplomada en Educació Social per la UB. Des de ben petita he anat explorant el meravellós món de l’art dramàtic i actualment treballo com actriu i professora de teatre en escoles de la comarca d’Osona.
Un somni: veure el nostre país lliure i independent construït sobre la base d’una societat justa i socialment igualitària. Aquest anhel és el que m’ha empès a fer un pas endavant en la vida pública i, des de l’11 de juny de 2011, sóc regidora per la CUP a l’Ajuntament de Vic.
Una tasca inoblidable i irrepetible: guió i direcció escenogràfica del Lipdub per la independència.


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: