Salvador Cot | Actualitzat el 08/10/2011 a les 23:59h

Efectivament, patirem

Ahir, finalment, el PSC va reconèixer la injustícia fiscal que pateix aquesta societat i va reclamar -amb tot el càlcul i la timidesa que es vulgui- l'equiparació de les finances catalanes amb les basques i navarreses. Bé, primer bany de realisme de la jornada. Segon: Josep Antoni Duran Lleida va atrevir-se a trencar la correcció política espanyola i va esmentar el Plan de Empleo Rural (PER), un subsidi exclusiu dels temporers andalusos i extremenys que, com diu el candidat de CiU, té com a efecte automàtic que "amb el que donem nosaltres d'aportació conjunta a l'Estat, reben un PER per passar un matí o tota la jornada al bar del poble".

Tots aquests indicis i atreviments d'alguns candidats no indiquen valentia, sinó temor. Temor de l'electorat català, que exigeix que els polítics que el representen solucionin d'una vegada el sarcasme d'haver de tancar quiròfans només a Catalunya, mentre la resta de territoris de l'Estat segueixen bombejant els recursos d'una economia exhausta.

Ho advertia aquesta setmana Salvador Cardús: patirem. Passades les eleccions, l'Espanya espanyola ens caurà al damunt i no són moments per a l'especulació i el pacte de rebotiga. Els polítics que no ho entenguin seran escombrats per la societat.

COMENTARIS

+4
-0
ANUNCIS A DIARI DIGITAL
Anònim, 09/10/2011 a les 20:26
ANUNCIS EN CASTELLÀ A DIARI DIGITAL, NO!!!!
+5
-1
NI ABSTENCIO NI VOT NUL
Anònim, 09/10/2011 a les 20:24
Això és el que afavoereix als espanyolistes del PP,PSOE,CiU, SI(paperetes estelades!)... Cal votar a favor de la UNIO INDEPENDENTISTA DE CATALUNYA I començar a caminar tots plegats com els bascos d'AMAIUR ho faran a Madrid
+13
-0
Crec que la societat esta farta de polítics que només parlen
Anònim, 09/10/2011 a les 18:47
per dir sempre el mateix BLA BLA BLA BLA

la gent vol INDEPENDÈNCIA

i no vol polítics vivdors que estan 4 anys calladets
i quan manca 1 mes per les eleccions parlen


http://www.elpais.com/fotogaleria/horas/sombra/Duran/elpgal/20100715elpepunac_1/Zes/1
+3
-1
Diferències de programa
Pérez, 09/10/2011 a les 18:28
Segons les últimes informacions, Ciudadanos i UPyD no han arribat a un acord per diferències programàtiques, n'hi havia alguns que volien "REBENTAR Catalunya des de dins", "fer del castellà ÚNICA llengua vehicular", "fer que els castellanoparlants guanyin i els catalanoparlants perdin", etc. i els altres que no.

Coses que passen.

-No pot ser, home, que ens ho posin tan bé, que facin el paper d'espanyolistes feixistes i cavernícoles que ens serveix a nosaltres... si van així fins i tot als d'Unió els cremarà la sang...

-Que sí, home, que sí... Ai, no, m'he confòs de partits, eren uns altres...





+6
-2
Així patirem menys ;)
Pérez, 09/10/2011 a les 18:21
A la notícia de Ciutadans i el cinema en català, hi ha aquest comentari i recomanació als votants del mateix Ciudadanos:

"No voteu!

Què us importa a vosaltres, votants de Ciudadanos, un parlament regional dominat per catalibans i catarres fanàtics i racistes?

No voteu.

O dipositeu a l'urna una bandera espanyola amb el toro d'Osborne.

Així n'aprendran !"

Es un consell molt bo i sincer. Cregueu-me.
+7
-3
A propòsit de Junqueras
Anònim, 09/10/2011 a les 17:22
Si Junqueras vol tenir credibilitat, s'ha de fer neteja (de col·laboracionistes amb el PSOE) a l'executiva del partit.

Mentre a ERc maneguin els fils els montillistes, aquesta no té credibilitat.

Mentre això passi, Esquerra = CyU = pacte fiscal, gestió en infraestructures, etc, etc.
+3
-1
Catalunya Sí
Anònim, 09/10/2011 a les 17:07
Oriol Junqueras ha parlat de la voluntat de seguir sumant en el futur. Fent una picada d'ull a SI, l'EI i diversos sectors de la societat.



http://www.youtube.com/watch?v=uShLPVQ9m7k



Bosch ha qualificat els temps de poc madurs, per a justificar la impossibilitat d'arribar a un acord amb SI en un temps rècord per aquestes eleccions.



http://www.youtube.com/watch?v=asCXkSGngoM
+9
-1
dURAN
Anònim, 09/10/2011 a les 15:15
eL QUE NO ENTENC ES LA TEVA MALELTISSA OBSESSIÓ PER A DEFENSAR EN DURAN I LA SEVA COALICIÓ CIU. COM POTS FER PROPAGANDA D'ALGÚ QUE ES EL MES VALORAT EN SOCIETAT ESPANYOLA? AQUEST ALLIBERARÀ CATALONYA? HAS FET EL POSSIBLE PER FER CAURE ERC AL PRECIPICI DE LA TESTIMONIALITAT I ARA ET CAU LA BAVA PER EN DURAN? CATALUNYA NO NECESSITA DE BOTIGUERS QUE ES VENEN SEMPRE EL PAIS A L'ALTRE COSTAT DEL TAULELL.
+6
-3
Prou !
V.M., 09/10/2011 a les 15:12
Aquest càstig electoral que poden rebre CiU i PSC-PSOE, també el pot rebre Erc, qui, malgrat maquilatges i retocs cosmètics, manté el nucli dur del montillisme en el principal òrgan de decisió del partit entre congressos: l'executiva.

Com no canviïn molt les coses i no posin a Carretero com a cap de llista per Girona, serà la primera vegada en 31 anys (si heu sentit bé) EN TRENTA-UN ANYS, que NO aniré pas a votar. I així m'ho han dit els membre de la meva família.

Ja n'hi ha prou de la broma, amb aquests policastres autonòmics !
+5
-2
No donen per a més
Anònim, 09/10/2011 a les 14:56
Si els interessos de Catalunya els han de defensar la senyora del PSC i el senyor d'UDC anem tan ben arreglats com ho hem anat els darrers 30 anys. L'anihilació nacional està assegurada. Els votants segurament no som molt llestos, som incapaços de formar-nos una idea pròpia, de llegir, de cercar informació veraç i contrastada... També som incapaços de veure programes de televisió amb alguna profunditat, tipus "salvados" i treure'n alguna conclusió útil. Però al Polònia potser sí que hi podriem arribar. Votarieu la senyora del tanc o el senyor del concurs? Vinga un esforç de concentració.
+12
-5
Sr Cot NO em citi el Sr Cardús
postfederalista, 09/10/2011 a les 12:57
D'acord amb el que diu Sr Cot i especialment EL TEMOR dels politics de PSC i CIU.Peró el Sr Cardús també es un dels espantats. Es dedica, quan escriu de les retallades, a culpabilitzar al personal que hem estirat més el braç que la màniga justicant pel boc gros , sense matitzar, com son i com es podrien fer les retallades i sobre qué. Si algún valor ens manca a Catalunya es el CORATGE, i no elcalvinisme o franciscanisme culpavilitzador del Sr Cardús.
+13
-4
REITERACIO
atlasac, 09/10/2011 a les 12:25
Un dia també es sumaran a obtindre l´INDEPENDENCIA els PERIODICS PERIODISTES RADIOS TELEVISIONS DE LES TERRES CATALANES (això NO t´ho creus NI TU) el FRANQUISME el porten a dins de l´os la majoria a lo seu EN CASTELLANO COÑO!!!!
NO PRESIDENT MAS NO

Aquestes eleccions NO son unes eleccions espanyoles NO!!

SON unes eleccions catalanes i ben CATALANES, unes

eleccions per LA INDEPENDENCIA vosté està a les ORDRES

d´allà pero els que VOTAREM PER LA INDEPENDENCIA

ho farem per la nostra INDEPENDENCIA=LLIBERTAT ! ! !

fugir d´aquesta porqueria de POBRESA que ens han ficat,

aixís que TOTS podrem triar VOTAR a favor dels d´allà o a

favor de la INDEPENDENCIA=LLIBERTAT els INDEPENDENTS

estem a favor dels d´aquí, els que NO SOM BOBOS aquesta

vegada NO ENS DEIXAREM EMBAUCAR AMB CANÇONS

DE SIRENA ! ! com sempre han fet, CiU, PsoE, e. r. c. P. P.

EU. ETC. ---VISCA LA INDEPENDENCIA I LLIBERTAT ! ! !

VOS, SI VOLS FAM i ESCLAVITUT...VOTALS ! ! !.
+13
-2
La manca de polítics i política catalana
Anònim, 09/10/2011 a les 11:46
La manca de polítics i política catalana: avui dia la marginació de la política catalana és total, només trobem professionals de la polítca espanyola com CIU, PSC i ERC, que no fan política catalana sinó enterament polótica espanyola... Particularment greu és la condició espanyolista de CIU... és vergonyós que els catalanistes votin un partit regionalista espanyol... i sembla que cada caop CIU és més espanyolista.
+10
-4
El problema dels caragirats
Anònim, 09/10/2011 a les 11:30
No recordo cap dirigent del PP, per exemple, que hagi resultat finalment un independentista infiltrat.

A la inversa, en canvi, es nota clarament que n'hi ha. Periodistes, bufons i polítics.

En l'apartat dels bufons, per exemple, me n'adono que un obès mòrbid que sempre queda molt bé i diu que és independentista, es creu una espècie de James Bond, fascinat per la "intel.ligencia" diu el que no pensa per fer caure l'adversari.

¿Per què són així? ¿Per què fan aquest joc tan desagradable, a dues bandes? ¿Per qué, si el catalanisme és pacífic, democràtic i tan manyac han de fer aquestes comèdies?
+8
-3
@09:29
Josep Fourier, 09/10/2011 a les 11:26
No s'hi va a dir-ho només quan estem en campanya, cal dir-ho sempre. Aquesta teoria que el poble tenim memòria de peix, que podem ser enganyats impunement durant 3 anys i 9 mesos i que només fent comèdia els 3 mesos abans de les eleccions ens re-programen al seu gust s'acaba. I crec que podem donar-li les gràcies a la internet, que malgrat tots els seus defectes ens permet mantenir una millor memòria col·lectiva, més difícil de manipular pels mitjans tradicionals. Catalunya pot ser el primer estat del món creat per una societat amb ampli accés a la xarxa, si ens afanyem encara sortirem als llibres d'història :-)
+11
-2
Ells potser patiran encara més
Anònim, 09/10/2011 a les 11:21
No us preocupeu tant. Els del PP patiran tots del fetge de tenir que sentir les intervencions de Bildu al Congrés. ja tothom els hi assegura grup.
A més a més duraran una estoneta ja que no se'n sortiran tampoc de la crisi i posaran la seva Espanya al caire de l'estimbat ja que el seu centralisme sense fre donarà ales als independistes i ens acostarà per fi a la balcanització definitiva d'Espanya.
No hi ha res com tenir governants feixistes i centralistes a Madrid per tal d'abraonar els catalans i els bascos, i els navarresos, i els canaris i els anadalusos, i els gallecs...
+14
-3
España y él son así, señora...
Anònim, 09/10/2011 a les 11:20
Hostia tu!!!

El paio/a d'"España y yo (no) somos así, señora..." no té ni idea d'on viu ni com són els ecspañols.

No seràs un dels giliprogres que llegeixen "El País"?

Au, a pastar fang.
+11
-3
Autoconfiança i resiliència
Adéu espanya, 09/10/2011 a les 11:11
El patiment és fàcilment evitable pensant amb el cap fred i no caient en la trampa de les emocions. Nosaltres sols podem decidir de no patir. Sabem qui són els nostres enemics, sabem que ens volen consumir i extingir, sabem que per això els volem deixar a la seva sort i no cal patir per res que diuen i fan perquè ells fan el que volen fer, però nosaltres a la nostra i adéu espanya, benvinguda sigui la independència de Catalunya!
+9
-3
Els espanyolistes volen arraconar el català
Anònim, 09/10/2011 a les 11:10
Veig amb sorpresa que algú diu en una nota que només el 36% de la població de Catalunya és cataloparlant. Aixó no és cert. Segons el darrer estudi científic fet amb mitjans estadístics comprovats, el 84,7 % dels 7.134.697 perosnes que hi havia en aquells moments a Catalunya sabien parar el català, mentre que el percentatge que l'entén puja al 97,4%. aquesta proporció és fins i tot superior a la d'Andorra.
Ja està bé de voler arraconar el català. la llengua de limperi té moltísssims problemes que el nacionalisme espanyolista amaga i el problema és que moltes vegades la gent no s'entén parlant-la i això encara que els emeprenyi quan ho diu el Sr Mas, és ben veritat. A mi m'ha passat de tenir que acabar parlant en anglès amb uns mexicans perqué en la llengua de l'imperi no ens podíem entendre.
+4
-7
Mirallet, mirallet
España y yo (si) somos así, señora..., 09/10/2011 a les 10:58
Aquesta és l'Espanya, que no us agrada oi? Aquesta és l'Espanya que tenim!
Ara insulteu als anglesos, que viuen aquí, també ho podeu fer, tot és permés, tot, tot!
És un mirall trencat, oi?


España y yo (no) somos así, señora...

Anònim, 09/10/2011 a les 10:09
Vergonyós exercici de manipul.lació el video. Només cal veure qui han triat com "historiador" català i -per rematar-ho- el vividor Matthew Tree, que es va instalar a Catalunya el 1984 (cantant al metro de Londres no guanyava ni per pipes) però pontifica com un expert sobre Catalunya i la seva història. Tot plegat vergonyós.
+9
-5
Vota nul !
Anònim, 09/10/2011 a les 10:46
I si comencem a escombrar el 20-N.
Cap vot a aquells partis que pretenguin pactar res més amb els espanyols!
+3
-17
España y yo (no) somos así, señora...
Anònim, 09/10/2011 a les 10:09
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+14
-6
Sr. Mas escolti el poble català!
Anònim, 09/10/2011 a les 09:39
Volem la independència!
+5
-5
España y yo somos así, señora...
Anònim, 09/10/2011 a les 09:36
subtitulat en català


http://vimeo.com/25245089

+8
-8
Ho teniu difícil
Anònim, 09/10/2011 a les 09:29
Cot, tú i el Quico Sallés ho teniu ara molt difícil des de que el Duran Lleida s'ha apuntat al joc de a veure qui la diu més grossa contra Espanya.
+11
-6
No callar Salvador. Els mitjans catalans han de tronar !!!
Anònim, 09/10/2011 a les 09:00
Ja sabem que hem de ser independents un dia i som mes que els espanyols que son a casa nostra, pero no hem de dir res a aquesta gent ?, hem d' anar callats, hem d 'abaixar el cap ?, com es posible que el PSC-PP tregin tants escons i CIU nomes en guanyi un o dos ? i que ERC en perdi algu ?. On som nosaltres per a dir SOM AQUI ? front " LOS OTROS ". Tot i que aquestes el.leccions no ens interessin pero que serveixin per a dir " AMB NOSALTRES MAI NO PODREU ". No quedem parats i per cert al SENAT no voteu o poseu INDIGNAT a la papereta a veure si tambe el treuen.
+5
-4
Spain
Anònim, 09/10/2011 a les 08:22
+37
-4
Sr. Mas acabi amb aquesta situació, ja!
Anònim, 09/10/2011 a les 05:47
Volem la Independència!

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: