Actualitzat el 13/10/2011 a les 00:01h

A Tavèrnoles som de Sant Galderic

Els darrers anys, cada poble de la comarca ha intentat trobar un motiu, una simbologia, una particularitat, per celebrar una fira local. Sens dubte es tracta d’una bona manera de fer promoció econòmica i/o turística del municipi i que, fet amb un cert rigor, aconsegueix crear marca i una identificació directa entre l’element simbòlic i el poble en qüestió.

Castanyes, Bolets i Patates del Bufet; Toca-sons, Martí i Pol i Verdaguer; Bruixes, Carnaval de Terra Endins i Porc i Cervesa. Segur que tots els lectors han estat capaços d’associar-hi els nou municipis corresponents sense massa problemes, oi? Heus aquí la gràcia de la marca i la importància de la perseverança a l’hora de treballar-hi.

A Tavèrnoles fa quatre anys que es va apostar per Sant Galderic i, gràcies a l’empenta del regidor de Turisme del moment, fem la nostra particular Fira pels voltants del 16 d’octubre, onomàstica del patró dels pagesos catalans. Sense ganes de perdre la ruralitat del poble, però amb la necessitat de tenir un esdeveniment anual amb una capacitat de convocatòria que superi el miler de persones.

És la Fira de Sant Galderic. On el mercat gastronòmic es barreja amb l’artesanal i amb el de les Erres (dedicat a la venda de productes de segona mà). On les activitats i tallers destinats als més petits es donen la mà amb les exposicions per a públic més adult. On els goigs de Sant Galderic són l’aperitiu d’un concert de música més tradicional i/o popular. I on els nombrosos corredors de la Cursa de Sant Galderic corren pels mateixos indrets per on “cacen” els que volen guanyar el concurs de bolets.

Es tracta d’un dia intens, amb una activitat frenètica i on, per sort, se’ns desborden les previsions d’aparcament. Però el més meravellós de tot plegat és l’elevat grau de compromís de tots els veïns voluntaris a l’hora d’organitzar la Fira. A tots ells moltes gràcies a l’avançada, perquè sense aquest voluntariat i les hores de feina dedicades de manera altruista seria del tot inimaginable que el poble de Tavèrnoles pogués aspirar a un esdeveniment d’aquestes característiques.

Com alcalde de Tavèrnoles només em resta convidar a tots els lectors a venir a la Fira de Sant Galderic el proper diumenge 16 d’octubre. Sigueu-hi tots benvinguts, participeu de la Fira i sobretot conegueu el nostre poble i tot el seu entorn. A Tavèrnoles som de Sant Galderic. Us agradarà!

Navega per les etiquetes

Fira de Sant GaldericTavèrnoles

COMENTARIS

+8
-0
No espatllis Tavèrnoles,benvolgut Carles.
A. Nònim, 13/10/2011 a les 08:49
A Tavèrnoles són catalans i són de SANT GALDERIC.

A d'altres llocs són castellans i són de SAN ISIDRO.

ELS CATALANS NO SOM CASTELLANS.

En Carles Banús és una bona persona que no hauria de relacionar-se amb l'Opus Dei.

DORMIR NO ÉS LA SOLUCIÓ.

CONFLICTE A FONS.

RESPECTE!

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Autor
Carles Banús
Vaig néixer l'any 1973 i, exceptuant les meves èpoques barcelonines d'estudi, he viscut sempre a Tavèrnoles. Sóc enginyer de telecomunicacions i treballo com a tal per compte propi; actualment també sóc tutor dels estudis de telecomunicacions a la UOC.
 
Pel que fa a la meva vessant política actualment sóc alcalde de Tavèrnoles per CiU, càrrec que compagino amb la delegació de l’àrea de comunicació i noves tecnologies al Consell Comarcal d’Osona.
 
Sóc aficionat al 2.0 i he estat un dels impulsors de la comunitat blocaire Osonosfera. Tot això que escric i més es pot consultar al bloc http://www.carlesbanus.cat


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: