Divendres, 14 de octubre de 2011 | 10:52
Vostè es troba a: Inici > Opinió >

Qui l’encertarà?

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
ROBERT PASTOR
Qui l’encertarà?
Robert Pastor
11/10/2011 22:01
Dilluns vinent, Sant Sebastià acollirà una nova conferència internacional de pau, que és com dir per la fi de l’activitat d’ETA. L’organitza el col•lectiu Lokarri, fòrum de reflexió sobre l’afer que porta anys d’activitat, i està previst que hi participin els partits polítics, col•lectius empresarials, personalitats econòmiques i unes quants figures internacionals com l’excap de gabinet de Tony Blair,un membre del grup presidit pel sud-africà Currin que ha fet de mitjancer amb els terroristes, l’exprimer ministre irlandès Bertie Allen i altres expresidents de governs de països escandinaus i de la resta d’Europa.

No serà present el president Patxi López, de viatge als Estats Units i en àmbits de socialistes i populars s’ha tret qualsevol importància a una trobada que tornen a veure com un gest més de la precampanya electoral per part de l’esquerra radical independentista.

Caldria recordar que en altres precampanyes i campanyes electorals els actes d’ETA eren de caire ben diferent, violents i sovint amb víctimes mortals. Només per això caldria felicitar-se del canvi.

En realitat, al País Basc, a bona part de les instàncies estatals i a Europa, cada vegada s’estén més la convicció que la fi de l’últim terrorisme en el vell continent és un fet proper, al qual només falta posar-hi data, en forma d’una verificació segura, amb o sense el comunicat explícit d’autodissolució del grup, que tothom, tanmateix, espera.

Aquesta setmana, el vell líder del PNB, Xabier Arzalluz, i l’exlehendakari José Antonio Ardanza, que acaba de publicar unes memòries amb algunes revelacions interessants del passat recent, coincidien per separat en assegurar que això del comunicat és qüestió més de dies que de setmanes, i en tot cas abans de les eleccions generals del 20 de novembre.

L’exministre i candidat del PSOE a presidir el govern, Alfredo Pérez Rubalcaba, no menys ben informat habitualment, ha respost que està convençut del contrari. Qui l’encertarà és absolutament intranscendent. L’important és que arribi, que l’encertin els qui, cada vegada més, estan convençuts que no trigarà. Serà un respir general, potser la millor notícia els darrers 50 anys per a tothom, en un temps plegat de informacions negatives i de penúries generalitzades per la maleïda crisi.
Martín
13/10/2011
Pot ser que els extremisme encara es siguin tocant. Si com tothom pensen guanya la dreta a tot l'Estat, inclós els que votaran socialista i els que no aniran a votar per molts motius, per a mi ningú els justifica. La mal anomenada esquerra abertzale, li donarà a la dreta PP el premi de la seva derrota, encara que la vestiran de victoria.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1