Dissabte, 15 de octubre de 2011 | 13:23
Vostè es troba a: Inici > Política >

El programa del PSOE gira a l'esquerra

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Inclou la dació per pagament i elimina privilegis hipotecaris a l'església
El programa del PSOE gira a l'esquerra
14/10/2011 20:15
9Rdp de Rubalcaba a la seu del PSOE
EP.- El PSOE aprovarà aquest dissabte el seu programa electoral, en el qual han inclòs importants mesures per recuperar vots d'esquerra perduts amb els ajustos per la crisi, i que entre altres coses inclou la dació en pagament, augment d'impostos als més rics i a la banca o l'eliminació dels avantatges hipotecaris de l'Església.
El Comitè Federal del PSOE aprovarà aquest dissabte un programa electoral en l'esborrany del qual s'inclou una ampliació de la deducció per compra d'habitatge habitual fins als 30.000 euros, des del límit actual dels 24.000 euros, per beneficiar "a les rendes més baixes" i impulsar l'absorció de l''estoc' d'habitatges com a pas necessari per a la reactivació del sector, segons han informat fonts socialistes a Europa Press.

Les mateixes fonts apunten que la candidatura d'Alfredo Pérez Rubalcaba aposta per reduir aquesta borsa d'habitatge sense vendre "fonamentalment" a través del lloguer.

Per a això, preveu millorar els instruments d'inversió col·lectiva en immobles -fons d'inversió immobiliària, societats d'inversió immobiliària (Socimi)-, equiparant el seu tractament al d'altres països de l'entorn europeu.

Regulació de la dació en pagament

A més, l'esborrany contempla una nova llei hipotecària per regular la dació en pagament, en la qual s'afavorirà l'acord "equilibrat" entre el deutor i el creditor hipotecari abans de procedir a l'execució hipotecària.

A part de promoure l'acord entre deutor i creditor, s'obligarà a les entitats financeres a oferir productes hipotecaris en els quals la garantia es limiti al ben hipoteca, la qual cosa a aquest efecte serà aplicar la dació en pagament.

En una anàlisi del sobreendeutament de les famílies, que atribueix en part a l'existència de clàusules "abusives" hipotecàries per part d'algunes entitats financeres, el PSOE considera que l'execució hipotecària ha de ser l'últim "recurs" davant l'augment de costos judicials i la impossibilitat d'alleugerir la càrrega del deutor.

Més impostos per a la banca i els rics
Per millorar la progressivitat fiscal, el PSOE proposar modificar l'Impost de Societats per redistribuir els beneficis de les deduccions de l'impost i crear un impost sobre els beneficis de les institucions financeres amb una figura similar a la de països com Suècia, Regne Unit, Alemanya, França, Portugal o Àustria que haurà d'implantar-se quan finalitzi el procés de reestructuració financera.

Així mateix, aposta per crear un impost nou per a les grans fortunes que substitueixi al Patrimoni a partir de 2012, incrementar els impostos sobre l'alcohol i el tabac, ordenar l'heterogeneïtat d'impostos mediambientals i introduir majors criteris mediambientals en aquesta fiscalitat, que és la més baixa de tota la UE.

Pla d'ocupació per a joves

Però el gruix de les actuacions en matèria d'ocupació és el pla d'ocupació per a joves, que contempla programes de qualificació professional inicial per a menors de 20 anys sense qualificació, el desenvolupament del nou contracte per a la formació i l'aprenentatge així com la creació d'un "programa de primera experiència professional" per a persones d'entre 20 i 29 anys aturats i amb estudis.

Suprimir privilegis hipotecaris a l'església

L'esborrany del programa electoral del PSOE també planteja suprimir els "privilegis hipotecaris de l'Església", segons fonts socialistes.

Així, el text assenyala que la Llei Hipotecària "arrossega un privilegi en favor de l'Església Catòlica, tributari d'èpoques passades i freturosa de justificació, que equipara a l'Església Catòlica a les Administracions territorials i Corporacions de dret públic, facultant-la per emetre els seus propis certificats de domini en absència de títol escrit de domini, que resulta contrari a la seva naturalesa jurídica i al principi d'aconfesionalidad de l'Estat".
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1