Dissabte, 15 de octubre de 2011 | 13:25
Vostè es troba a: Inici > Economia >

Standard & Poor's rebaixa la qualificació d'Espanya i amenaça amb més

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Un altre moviment contra l'economia espanyola després del de Fitch
Standard & Poor's rebaixa la qualificació d'Espanya i amenaça amb més
14/10/2011 08:41
9Bandera d'Espanya
L'agència Standard & Poor's (S&P) ha rebaixat aquest dijous la qualificació crediticia a llarg termini d'Espanya de 'AA' a 'AA-' amb panorama negatiu a causa de l'atur, el feble creixement econòmic, les dures condicions financeres i l'alt nivell de deute del sector privat.
"Malgrat els senyals de resistència en l'acompliment econòmic durant 2011, veiem destacats riscos les perspectives de creixement d'Espanya a causa de l'alta desocupació, les dures condicions financeres, l'encara alt nivell de deute del sector privat, i la probable desacceleració econòmica en els majors socis comercials d'Espanya", ha dit S&P a través d'un comunicat.

Així mateix, l'agència ha assenyalat que els "actius problemàtics" podrien continuar afeblint el sistema bancari espanyol i que la "incompleta" reforma laboral podria contribuir a agreujar el problema de la desocupació, factors que pesarien en la recuperació.

En aquest context, S&P ha advertit que podria tornar a rebaixar la qualificació crediticia del país si, d'acord amb les seves previsions, "l'economia espanyola es contreu en 2012, la posició fiscal es desvia significativament dels objectius pressupostaris del Govern, i es retarden la segona reforma laboral o unes altres que puguin impulsar el creixement econòmic".
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1