Dissabte, 15 de octubre de 2011 | 13:22
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Tret de sortida per a la campanya de vacunació

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Els CAP's encarregats de vacunar fins al 30 de novembre
Tret de sortida per a la campanya de vacunació
03/10/2011 07:18
Esternut per la grip
La campanya de vacunació de la grip començarà aquest dilluns en els centres d'atenció primària (CAP) de Catalunya i es perllongarà fins al 30 de novembre, un període en el qual s'espera que es vacunin 1.270.000 persones pertanyents a col·lectius risc, especialment majors de 65 anys, malalts crònics i personal sanitari i de seguretat.
Per a la campanya preventiva, la Conselleria de Salut de la Generalitat ha destinat 5 milions d'euros i ha demanat a la població que demani hora per a l'administració de la vacuna en la seva CAP, però eviti amuntegar-se el primer dia de la seva distribució per no col·lapsar les consultes.

La retallada d'1.000 milions d'euros que aquest any ha marcat el pressupost de Salut ha deslligat crítiques de treballadors del sector sanitari, temorosos que el tancament de llits, retallada d'activitat i tancament d'alguns serveis col·lapsi el sistema.

No obstant això, el conseller Boi Ruiz ha garantit aquesta setmana que Catalunya està preparada de "forma sòlida" per afrontar una eventual arribada de la grip, i des de principis de desembre i fins a març està prevista una partida de 30 milions d'euros per si fos necessari reobrir llits i alguns dispositius com el tancament d'urgències nocturnes d'alguns CAP.

De fet, durant l'època de grip s'estima que es donen uns 14.000 ingressos més respecte a la resta de l'any.

Després de demanar "que la gent es vacuni", el conseller va sol·licitar durant la presentació de la campanya dilluns passat que els pacients s'apliquin l'autocura " per afrontar processos gripals, que poden fins i tot seguir els consells de personal del Sanitat Respon --902111444--, sense necessitat d'incrementar la pressió assistencial en un determinat dispositiu".

Ceps circulants en l'hemisferi nord

La vacuna de la grip, aquest any elaborada sobre la base dels ceps que actualment circulen en l'hemisferi nord, s'ha demostrat altament efectiva entre el 70% i 90% dels adults, mentre que evita complicacions en el 70% i el 85%.

Espanya compta amb una cobertura vacunacional del 70%, la qual cosa és una taxa alta a la que aspira la comunitat catalana per als majors de 65 anys.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1