Diumenge, 16 de octubre de 2011 | 15:25
Vostè es troba a: Inici > Política >

"La dreta ha governat en moltes autonomies i no ha fet res"

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El PSOE aprova per unanimitat el seu programa electoral
"La dreta ha governat en moltes autonomies i no ha fet res"
15/10/2011 14:45
rubalcaba-tv3
Amb un to més crític de l'habitual, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha fet un discurs aquest dissabte en el que ha tornat a detallar la seva fórmula de govern "demanar-li més a qui més té i fer tots els esforços perquè ningú es quedi en el camí", ha explicat- i s'ha esforçat a ressaltar les diferències entre el seu partit i el PP.
El PSOE ha aprovat aquest dissabte per unanimitat el seu programa electoral, que té un fort contingut socialdemòcrata i d'esquerres, amb pujades d'impostos pels més afavorits i mesures com la dació en pagament (una reivindicació del 15-M) i la fi dels privilegis hipotecaris de l'Església Catòlica.

Rubalcaba ha reiterat el seu oferiment a dos pactes d'Estat -sobre ocupació i sobre reformes institucionals "per comptar amb governs austers en els diferents nivells"-, i ha reiterat la seva tesi que no se sortirà de la crisi amb menys educació i sanitat, sinó amb més serveis públics.

En aquest sentit ha assenyalat el candidat socialista que "no hi ha una falsa opció entre creixement econòmic i drets socials -ha insistit-. No ho anem a acceptar: la sanitat pública es pot i s'ha de finançar. No anem a tolerar que els afanys privatizadores es camuflin darrere de la cantinela de la dreta, que diu: `No ho podem pagar.  No anem a fer un pas enrere en el nostre sistema de salut. Tampoc en la defensa de l'educació pública. Sortirem de la crisi sense sacrificar ni l'educació ni la sanitat".

A més ha dit Rubalcaba "hi ha espanyols que creuen que el PP resoldrà la crisi -ha explicat-. Haig de recordar-los que la dreta ha governat en moltes autonomies i no ha fet gens. Que ara governa en molta més i el que fa són retallades. Vull recordar-los que al maig de l'any passat va voler que ens passés el mateix que a Grècia [en oposar-se a les mesures d'ajust del Govern de José Luis Rodríguez Zapatero]. Que durant aquests anys no han fet una altra cosa que parlar malament d'Espanya fora d'Espanya. L'única cosa que ha fet el PP ha estat intentar aprofitar-se de la crisi".

Al temps ha volgut recordar als ciutadans "amb nosaltres va haver-hi més creixement que amb el PP, però a més vam fer reformes socials. No som el mateix. Si poguéssim tornar al 2008 faríem coses de forma diferent, i fins i tot algunes coses no les faríem, però hi ha altres coses que les deixaríem igual: augment de beques, de pensions mínimes, prestacions de desocupació i llei de dependència. Això l'hem de defensar perquè són els nostres senyals d'identitat. Les hem fet nosaltres i no el Pàg. Definitivament, no som el mateix".

La seva conclusió ha estat un missatge intern, "est és el meu programa i jo ho sento així. És el meu programa i el del PSOE per governar Espanya durant els propers quatre anys. Un programa pensat per governar, pel que necessita i pot fer Espanya. Un programa ambiciós i realista", ha dit.

Llegueixi el programa electoral aprovat pel PSOE
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1