Diumenge, 16 de octubre de 2011 | 15:01
Vostè es troba a: Inici > Cultura >

Ja s'especula amb una pel·lícula sobre Steve Jobs

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
La seva biografia és un bestseller dues setmanes abans de publicar-se
Ja s'especula amb una pel·lícula sobre Steve Jobs
07/10/2011 12:51
Steven Jobs presenta el nou iPod nano
EuropaPress.- És innegable que la vida de Steve Jobs va ser una aventura apassionant digna de portar-se al cinema. I, després de les després de primeres hores de dol, en els mentiders de Hollywood ja es comença a parlar del més que possible biopic del cofundador de Pixar i Apple.
Tots els productors de Hollywood volen portar al cinema la biografia oficial de Jobs, un llibre que s'ha convertit en bestseller abans fins i tot de sortir a la venda.

El llibre està escrit per Walter Isaacson, ex-editor cap de la revista Time, i s'anava a publicar en 2012, però la defunció del fundador d'Apple ha avançat el seu llançament fins al proper 24 d'octubre. Al principi la biografia anava a portar per títol iSteve: The book of Jobs, però finalment s'ha optat per un nom menys cridaner per llançar-se com Steve Jobs.

L'obra escrita per Isaacson consta d'unes 450 pàgines en les quals es recullen gairebé mig centenar d'entrevistes realitzades al propi Jobs i gairebé un centenar de declaracions recollides entre personatges del seu entorn. En elles es recull el camí que va portar a la companyia de la poma a convertir-se en una referència mundial que va revolucionar la forma d'entendre la informàtica, la música i la telefonia mòbil.

Material més que sucós per elaborar el guió de la pel·lícula que porti a la gran pantalla l'apassionant vida de ex CEO d'Apple i cofundador de Pixar.

Pirates de Silicon Valley

Encara que la veritat és que la història de la creació d'Apple i el meteòric ascens de Jobs ja ha estat filmat, almenys en el seu primer estadi, abans de l'esclat de l'iPod. Va ser en 1999 en el telefilm Pirates de Silicon Valley.

Dirigida per Martyn Burke (El protector) i basada en el llibre de Paul Freiberger & Michael Swaine Fire In The Valley: The Making of The Personal Computer, la cinta relata la gènesi de les empreses Apple i Microsoft a través dels ulls dels seus propis fundadors: Bill Gates i Paul Allen per part de Microsoft, i Steve Jobs i Steve Wozniak del costat d'Apple.

En aquesta pel·lícula per a la televisió Anthony Michael Hall encarnava a Bill Gates, mentre que Noah Wyle -un rostre molt conegut de la petita pantalla ja que durant moltes temporades va ser protagonista d'Urgències i ara triomfa a Falling Skies la sèrie d'alienígenes que produeix Steven Spielberg- era qui donava vida a Jobs.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1