Diumenge, 16 de octubre de 2011 | 15:23
Vostè es troba a: Inici > Opinió >

LLOABLE INICIATIVA

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
JOSEP PONS
LLOABLE INICIATIVA
Josep Pons
11/10/2011 18:53
Andrés Gimeno, extennista i campió de Roland Garros en 1972, està vivint una delicada situació provocada en part per la crisi econòmica. Bellíssima persona a qui tinc l'honor i el plaer de conèixer personalment, em sembla lamentable que s'arribi a aquests extrems després d'una carrera plena d'èxits i ara, tal com publiquen gairebé tots els mitjans de comunicació, el tennis espanyol s'ha unit per recolzar i ajudar a una de les seves figures llegendàries.

La iniciativa d'ajudar a Andrés Gimeno que parteix de Francesc Orriols, president de la Federació Catalana (FCT), Albert Agustí, president del Real Club de Tennis Barcelona 1899, i Albert Costa, capità de l'equip espanyol de Copa Davis, entre uns altres, ha fet possible l'homenatge que el 22 d'octubre (de les 9:00 a les 14:00 hores) se li rendirà en el Palau Blaugrana.

Gimeno està vivint un moment molt complicat a nivell econòmic i personal i la resposta del tennis espanyol ha estat unànime, tal com es va evidenciar en la presentació de l'acte. El propi extenista va estar present i va reconèixer estar "passant-ho molt malament. No obstant això, estic segur que a partir del dia 22 les coses canviaran per a mi", va afegir.

Patrocinadors, jugadors, directius i mitjans de comunicació de tota Espanya s'han bolcat en l'homenatge. Fins i tot el Barcelona cedirà gratuïtament les instal·lacions del Palau Blaugrana. Allí estaran els millors tennistes espanyols del moment: Nadal, Ferrer, Verdasco, López, Granollers, García, Robredo i Montañés, que disputaran una competició dirigida per Albert Costa. El torneig constarà d'un round-robin de tie-break en dos grups de quatre jugadors i els dos guanyadors de cada grup disputaran la final. També han anunciat la seva presència figures històriques com Luis Arilla, Manolo Santana, Joan Gisbert o Manolo Orantes.

D'altra banda, se celebraran actes paral·lels com un esmorzar, el mateix dia en el RCT Barcelona, amb una conferència de Gimeno i un clinic amb 100 nens representants de 20 clubs catalans que serà impartit per insignes extenistas com Emilio Sánchez Vicario, Albert Costa, Sergi Bruguera o Alberto Berasategui. Les localitats de venda al públic tindran un preu de 10 euros i també s'ha creat una fila ‘zero'.

Andrés Gimeno Tolaguera va néixer en 1937 a Barcelona. El gust i el plaer pel tennis el va desenvolupar pràcticament des del bressol, ja que el seu pare va ser un dels millors entrenadors de la seva època, amb qui va iniciar la seva carrera esportiva des que era molt petit.

Gràcies al seu talent, la seva carrera va créixer a un ritme vertiginós, al grau que quan amb prou feines tenia nou anys va guanyar el seu primer torneig infantil; quan tenia 13 anys va ser campió de Catalunya i als 16 anys va guanyar el Campionat Juvenil d'Espanya.

En 1954 va guanyar per primera vegada el torneig nacional d'Espanya, títol que conquistaria en set ocasions diferents jugant dobles i tres més a nivell individual al llarg de la seva carrera. Després d'una sèrie de triomfs a nivell amateur, va ingressar al tennis professional en 1960 per jugar en el Word Championship, on va guanyar un campionat mundial professional en 1966, a més de conquistar el Torneig del Madison Square Garden, l'Open d'Holanda, el de Dakar, el d'Hamburg i Wembley, entre uns altres; retirant-se del circuit professional en 1971.

Una vegada que va iniciar l'era dels tornejos denominats com a "Oberts", on podien competir tant jugadors professionals com amateurs, aquest tennista català va combinar la seva carrera professional amb aquests campionats, quedant subcampió en l'open USA de 1968, en el d'Austràlia en 1969 i va ser semifinalista a Wimbledon, abans d'aconseguir un dels triomfs més importants de tota la seva carrera. Ja retirat del professionalisme, es va dedicar a jugar en els oberts de tennis i en 1972 va conquistar de manera sorprenent el títol de Roland Garros a França, convertint-se en el jugador més veterà en la història a guanyar un torneig del Gran eslam, amb 35 anys d'edat. Després d'una carrera molt reeixida, aquest jugador es va retirar definitivament de les pistes en 1973, convertint-se en una llegenda de l'Esport "blanc" a Espanya. Com a reconeixement a la seva trajectòria esportiva, en 2009 el seu nom va ingressar al saló internacional de la fama d'aquesta disciplina.

Conclosa la seva carrera, va crear una acadèmia de tennis a Barcelona que porta el seu nom i va entrenar a jugadors de la federació espanyola i la federació suïssa; a més va arribar a ser capità d'Espanya en la copa davis, passant després a ser comentarista de televisió.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1