Diumenge, 16 de octubre de 2011 | 15:17
Vostè es troba a: Inici > Economia >

El G-20 es compromet a mantenir la capitalització dels bancs

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Reclamen que en el cim de la Unió Europea s'adoptin mesures
El G-20 es compromet a mantenir la capitalització dels bancs
15/10/2011
g20
Els ministres d'Economia del G-20 s'han compromès aquest dissabte a mantenir la capitalització dels bancs per garantir la seva liquiditat, però demanen que el proper cim de la Unió Europea adopti les mesures necessàries per consolidar l'ampliació del Fons Europeu d'Estabilitat Financera (EFSF), segons l'esborrany de la seva declaració final després de la reunió d'aquest cap de setmana.
El G-20 recomanarà als líders de l'eurozona que potenciïn el fons de rescat de la moneda única per maximitzar la seva capacitat de resposta davant una nova crisi i dissipar els dubtes dels mercats sobre la seva capacitat per protegir a Itàlia i Espanya.

"Donem la benvinguda, en particular, a l'adopció de l'ambiciosa reforma econòmica i la conclusió de les accions necessàries que adoptin els líders de la zona euro per incrementar la flexibilitat i la capacitat de l'EFSF", assenyala la nota.

El text ha estat avançat per fonts de la pròpia reunió, i ha de ser ratificat pels ministres d'Economia del G-20 i representants dels bancs centrals, acompanyat d'una compareixença final davant els mitjans que s'espera que tindrà lloc a les 17.00 d'aquesta tarda –hora peninsular espanyola–.

D'igual manera, la declaració exigirà l'adopció de "mesures apropiades" per atallar la crisi de l'eurozona en el proper cim de la Unió Europea que tindrà lloc el 23 d'octubre, segons l'esborrany final de la reunió.

"Ens assegurarem que els bancs estan prou capitalitzats i tinguin l'accés suficient als fons. Els bancs centrals han pres accions decisives en aquest sentit i seguiran preparats per aportar als bancs centrals la liquiditat necessària", segons l'esborrany obtingut per Reuters.

"Esperem que es maximitzi l'impacte de l'EFSF per combatre el contagi, així com el resultat final de la reunion del Consell Europeu", afegeix el text.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1