Diumenge, 16 de octubre de 2011 | 15:11
Vostè es troba a: Inici > Societat >

L'Audiència Nacional obre diligències prèvies per les cooperants segrestades

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Montserrat Serra és de Palafrugell i Blanca Thiebaut de Madrid
L'Audiència Nacional obre diligències prèvies per les cooperants segrestades
15/10/2011 22:05
cooperantessomalia
 Segons fonts jurídiques, el jutge de l'Audiència Nacional ha incoat aquest dissabte diligencies prèvies pel segrest de les dues cooperants espanyoles a Kenya, després de rebre ofici de la Comissaria General d'Informació.
Les dues cooperants segrestades el dijous són Montserrat Serra, de 40 anys i natural de Palafrugell (Girona), i Blanca Thiebaut, de 30 anys i de Madrid. En l'atac per segrestar a les espanyoles va resultar ferit un conductor de l'ONG Mèdics Sense Fronteres, Mohamed Hassan, que actualment està hospitalitzat en situació estable i fora de perill.

El ministre de Defensa de Kenya, Yusuf Haji, es va mostrar "optimista" en relació al rescat de les dues cooperants espanyoles per part de les Forces de Seguretat kenyanes. "Som optimistes amb que al final les rescatarem", va dir Haji en declaracions publicades pels mitjans locals.

Saitoti va dir que el Govern kenyà havia invocat l'article 51 de l'Estatut de l'ONU, que autoritza a un país a defensar-se de qualsevol agressió al seu territori, i fins i tot endinsar-se en territori estranger per prevenir aquest tipus d'actes. El titular de Seguretat Interna va precisar que la incursió a Somàlia després de la persecució dels segrestadors d'aquestes dues cooperants espanyoles cerca allunyar el màxim possible de la frontera kenyana als milicians del grup fonamentalista islàmic Al Shabab, vinculat a Al-Qaeda, d'els qui el Govern kenyà sospita que van ser els autors del segrest de les espanyoles.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1