Dilluns, 17 de octubre de 2011 | 16:03
Vostè es troba a: Inici > Política >

Hollande s'imposa a Aubry

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Disputarà a Sarkozy la presidència de la República
Hollande s'imposa a Aubry
17/10/2011 06:40
hollalde
Segons les estimacions fetes a partir dels primers recomptes de vots, Hollande hauria obtingut el 56% dels sufragis, enfront del 44% que obtindria Aubry, segons fonts del propi PS.
"Hollande és aquesta tarda el nostre candidat i jo posaré tota la meva energia i la meva força perquè ell sigui el nou president de la República", va dir el seu contrincant, Aubry, que ha acceptat la derrota de la candidata, més esquerrana, davant Hollande, més centrista i donant una imatge més renovada, més fresca.

Tal com estava previst, l'ex secretari general dels socialistes, François Hollande, ha imposat al seu contrincant, l'actual secretària general, Martine Aubry, en la segona i definitiva volta de les eleccions primàries per triar el candidat del PS en l'Elisi. I, tal com estava previst, el resultat és relativament ajustat, còmode per a Hollande, però encara així complicat, ja que obre una ferida en el partit que els podria passar factura. Això, no obstant això, forma part de les especulacions de futur. La veritat, de moment, és que els socialistes ja tenen presidenciable i Sarkozy, rival.

Uns tres milions de persones s'han apropat als centres electorals per triar el cap de cartell socialista en les eleccions del 2012, marcades per la forta caiguda de popularitat de Sarkozy, un home que va arribar a l'Elisi en 2007 amb una reputació d'home d'Estat, decidit, i que ha sucumbit als problemes de la crisi i la desorientació d'una França que contempla com perd influència al món i no sap quin paper jugar a Europa. És per això que tothom coincideix a assenyalar que els socialistes guanyaran, sense problemes, les eleccions. Sarkozy va guanyar les eleccions fa quatre anys per només sis punts davant la socialista Ségolène Royal. Ara els experts creuen que l'etapa dels conservadors en l'Elisi arriba a la seva fi.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1