Dijous, 20 de octubre de 2011 | 11:07
Vostè es troba a: Inici > Societat >

"L'Administració està incomplint amb mi"

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El Govern reclama 8.500 euros a un menor tetraplègic
"L'Administració està incomplint amb mi"
02/10/2011 18:06
menoresdiscapacitados
L'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS) de la Conselleria de Benestar i Família de la Generalitat ha reclamat a un menor de 17 anys veí d'Olot (Girona) i gran dependent --afectat per tertraplejía distónica-- la devolució de 8.456,07 euros, en haver estat beneficiari simultàniament de dues prestacions incompatibles entre 2007 i 2011.
En declaracions a Europa Press, el pare del nen, Manuel Trubat, ha explicat que el seu fill tenia concedida la prestació de 'Viure en Família' i que, en aprovar-se la Llei de Dependència, va sol·licitar aquesta ajuda, que li van tramitar els serveis socials: "No és cosa meva, és l'administració la que ho va gestionar fa quatre anys".

"Em nego a pagar", ha explicat Trubat, que a més de rebre aquesta sanció, actualment es troba de mudança per poder portar al seu fill a una escola privada en la que estan especialitzats en la seva dolència a causa que la Conselleria d'Ensenyament de la Generalitat li ha "denegat l'escolarització a la que tenia dret", ha assegurat.

"L'Administració està incomplint amb mi", ha lamentat Trubat, que ha posat en mans de l'associació Papàs d'Álex l'assumpte, i que encara no ha contactat amb l'ICASS per concretar la situació.

En la carta enviada al pare, a la que ha tingut accés Europa Press, la Generalitat explica que la prestació de la dependència i la de 'Viure en Família' "són incompatibles entre si", i per això a més de suspendre el pagament de l'ajuda de 'Viure en Família', la Generalitat li restarà mes a mes parteix de la prestació de la dependència per anar fent efectiva la devolució de 8.500 euros.

"La percepció simultània de les dues prestacions ha generat un deute acumulat que ha de ser reintegrada a l'Administració", diu la carta signada pel sotsdirector de prestacions i coordinació general de l'ICASS, Rafel Arderiu.

No obstant això, la Generalitat explica en la carta que per evitar disfuncions en la família del nen, el reintegrament del deute contret amb la Generalitat es farà efectiu mitjançant la compensació gradual dels imports que el noi rep en concepte de la Llei de Dependència, i convida al pare a posar-se en contacte amb l'institut per personalitzar la devolució del deute.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1