Divendres, 21 de octubre de 2011 | 07:19
Vostè es troba a: Inici > Política >

CiU tracta d'imposar el pacte fiscal als empresaris

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Pujol i Duran, sorpresos que el Cercle d'Economia ometi el tema
CiU tracta d'imposar el pacte fiscal als empresaris
18/10/2011 12:44
9Jordi Pujol donant una xerrada
Tant l'ex president de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol, com el candidat de CiU a les generals, Josep Antoni Duran i Lleida, s'han sorprès i han retret al Cercle d'Economia queòbvies el pacte fiscal en el document de propostes que van presentar aquest dilluns i que demanava més mesures a part de les retallades.
L'economia catalana no es fa només sobre la base de les mesures que ha proposat el Cercle, sinó que també és necessari acompanyar a CiU en la seva reivindicació d'un nou finançament per a Catalunya, ha dit Pujol, qui ha instat als grans empresaris a fer seva aquesta demanda.

Pujol ho ha dit en declaracions a Rac1 recollides per Europa Press, el dia després que el Cercle d'Economia, que agrupa als principals homes de negocis de Catalunya, presentés la seva bateria de propostes per a la propera legislatura espanyola, entre elles reformes estructurals com una reforma fiscal profunda.

L'ex president ha admès que no ha llegit les propostes del Cercle en la seva integritat, però que en trets generals, li "sona malament" el document. "¿Qui paga les escoles, els hospitals, les residències per a la tercera edat? De tot això, que ho paga la Generalitat, el Cercle d'Economia no parla", ha postil·lat.

Duran, sorprès
9Josep Antoni Duren i Lleida amb Autònoms
Per la seva banda, el portaveu de CiU al Congrés i candidat a les eleccions generals, Josep Antoni Duran, s'ha mostrat sorprès i ha confiat que canviïn d'opinió i tinguin en compte el pacte fiscal.

I és que, malgrat respectar el contingut del document, considera lògic que el Cercle d'Economia parlés del pacte fiscal, i més "quan el PP ja reconeix que hi ha un dèficit fiscal a Catalunya i que cal fixar límits a la solidaritat".
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1