Divendres, 21 de octubre de 2011 | 07:11
Vostè es troba a: Inici > Política >

Urkullu afirma que la renúncia d'ETA ha de donar pas a una pau duradora

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Euskadi "no li deu res a ETA"
Urkullu afirma que la renúncia d'ETA ha de donar pas a una pau duradora
20/10/2011 21:26
9Íñigo urkullu
EP.- El president de l'EBB del PNB, Iñigo Urkullu, ha afirmat que la renúncia definitiva d'ETA a la violència ha de donar pas "a una pau duradora" i ha destacat que, "abonant la memòria amb el record de les víctimes, florirà una nova Euskadi sense set de venjança, amb respecte i llibertat".
A més, ha ofert "la mà" del PNB a l'esquerra abertzale perquè, amb el conjunt de formacions, recorrin "units el camí de la reconciliació".

En una compareixença davant els mitjans de comunicació celebrada a la seu de Sabin Etxea de Bilbao, en la qual ha estat acompanyat de dirigents del PNB com Josu Erkoreka, Andoni Ortuzar o Joseba Aurrekoetxea, Urkullu ha qualificat de moment "emocional i transcendent" la declaració de cessament definitiu de l'activitat armada d'ETA, "l'única comunicació que interessava" de la banda i que "per fi ha arribat".

En aquest dia, ha volgut recordar als quals "aquests anys han pagat el dur tribut de la intolerància violenta" i ha afirmat que "el seu sacrifici no serà estèril" perquè, "abonant la nostra memòria amb el record de les víctimes i el sofriment del nostre poble, florirà una nova Euskadi sense set de venjança, amb respecte i llibertat".

Urkullu ha destacat que "el malson s'acaba" i "per fi es va a poder passar pàgina, despertar sense por i mirar al futur amb esperança". "El ben suprem de la pau està molt a la vora. Euskadi ho ha aconseguit. Euskadi ha doblegat a la violència", ha afirmat.

El dirigent del PNB ha insistit que Euskadi "no li deu res a ETA", sinó que és la banda qui "té un onerós deute", i ha reivindicat que "el final de la seva activitat violenta ha de portar-la al seu desarmament i dissolució". "És part del dèbit contret amb aquest poble", ha afegit.

Així mateix, ha defensat que "la renúncia definitiva a l'exercici de la violència ha de donar pas a una pau duradora a Euskadi", en la qual "la reconciliació i la concòrdia puguin il·luminar un nou temps".

Units en el camí de la concòrdia

Urkullu ha ofert la mà del PNB a l'esquerra abertzale, perquè, amb el conjunt de partits bascos, recorrin "units aquest camí de reconciliació i concòrdia". "El temps d'ETA, 'Euskadi Ta Askatasuna' ha acabat, comença el nou temps de 'Askatasuna ta Euskadi', el temps de la Llibertat i Euskadi", ha assenyalat.

El president del PNB ha explicat que, després d'aquesta primera valoració "d'urgència", aquest divendres s'analitzarà "aquest esdeveniment" amb l'EBB i amb membres de l'Assemblea Nacional".
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1