RSS d'elDebat.cat
elDebat.cat
20/10/2011 17:46
Sin título
CiU i PP eviten que el Parlament reclami aturar les retallades en la sanitat
Redacció / ACN
L’oposició ha intentat aquest dijous que el Parlament insti al Govern de CiU a aturar les retallades pressupostàries en la sanitat pública catalana. I ho hauria aconseguit si no hagués estat pel PP, que ha tornat a salvar CiU de perdre una votació, donant una nova mostra que el pacte global entre totes dues formacions és (almenys pel que fa a les mesures econòmiques) força sòlid. Per compensar, CiU i PP han tirat endavant una moció molt més suau dels populars, en què també es demanen explicacions al Govern sobre les retallades i es convida l’Executiu (sense exigències) a replantejar-ne algun tancament d’ambulatoris.

L’acord entre CiU i PP ha derrotat una moció del PSC que demanava “deixar sense efecte les retallades previstes en el sistema sanitari públic pel darrer trimestre de 2011”. A més, demanava també elaborar durant el mes de novembre “un nou mapa de reordenació de les urgències i atenció continuada i del transport sanitari”, així com un “nou pla d'activitat necessària en totes les línies del sistema sanitari consensuat amb el Consell de Direcció i de Salut del Servei Català de la Salut”. Els socialistes han simplificat i reduït prèviament la moció, per assegurar-se’n el suport de la resta de l’oposició.

Un suport que al final ha estat insuficient, ja que l’abstenció del PP ha permès que els vots en contra de CiU fossin més que els vots a favor del PSC, ICV-EUiA, ERC, SI i C's. La diputada del PPC Eva García ha justificat l’abstenció dient que el seu grup “comparteix el fons de la moció, però discrepa en els terminis”.

El PP sí que aconsegueix aprovar la seva moció
Prèviament, el Parlament havia aprovat una moció del propi PP molt més amable amb el Govern. Sobretot, després que el text inicial s’hagi descafeïnat considerablement. La moció demana que el conseller de Salut, Boi Ruiz, presenti properament "el Pla de Salut 2011-2014 que inclogui les línies d'actuació estratègiques del departament". La primera intenció del PP era demanar que Ruiz el presentés al Parlament, però CiU ha obtingut que només s'hagi d’enviar el pla als grups parlamentaris.

Igualment s’ha endolcit el text quan una esmena de CiU ha variat la inicial demanda d’“eliminar les reduccions en les retribucions econòmiques als professionals de la salut” per un molt més ambigu i eufemístic “promoure acords amb els representants dels professionals de la salut per tal de minimitzar els efectes dels ajustos pressupostaris en les restriccions i condicions laborals”

“Mantenir” la proporció en el pressupost de l’any que ve
La moció aprovada també demana “mantenir” el pes relatiu del departament de Salut en els pressupostos de 2012, tot i que inicialment el PPC parlava "d'incrementar-lo". Per últim, la moció reclama al conseller de Salut "fer públic en el termini màxim de 20 dies l'informe amb els resultats obtinguts amb les primeres mesures de reordenació dels serveis sanitaris a Catalunya", cosa que hauria de comprometre Ruiz a fer balanç dels efectes de les retallades i, segons interpreten el PPC i CiU, a replantejar el tancament d'alguns centres si creuen convenient que s'hagi de fer perquè els resultats de l'aplicació de la mesura no són els buscats.

FOTO: La presidenta del PPC, Alicia Sánchez Camacho, i el conseller de Salut, Boi Ruiz, als passadissos del Parlament. [ACN]
Imprimeix Enviar a un amic
La TafaneraMenéamedel.ico.usChuzaFacebookIndependènciaCatosfera
2Veure i / o afegir comentaris
Siscu:Al 2005, a la Sr. Geli, els tecnics de la Generalitat li feren ar... Antoni Ferret:Un Malgovern combinat, entre una dreta i una altra dreta,...
Siscu
21 07:46:20/10/2011
Al 2005, a la Sr. Geli, els tecnics de la Generalitat li feren arribar un informe segons el qual, el sistema sanitari, sense reformes adequades era inviable i insostenible. Va passar el 2005, el 2006, el 2007, el 2008, el 2009 i el 2010, i al socialista, i per tant covarda, Marina Geli, no només no va fer res sino que a més va empitjorar la situació a base d'aumentar les despeses pensant sempre en les enquestes. Ha hagut d'arribar un Govern valent que amb corage afronti la realitat per no acabar amb la sanitat en fallida. Ha hagut d'arribar un Govern de CiU per enfrontar-se amb tot el coratge del mon als desastres perpetrats pel tripartit de la nefasta Sra. Geli.
Antoni Ferret
20 21:16:46/10/2011
Un Malgovern combinat, entre una dreta i una altra dreta, ajudant-se mútuament a perjudicar la majoria de la població i dels treballadors.
Nou comentari
L'empresa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que contiguin insults i/o difamacions, per tal de preservar la imatge de les persones. El sistema guardarà el seu comentari junt a la seva IP (84.88.10.225)
*
*
Has de copiar, en el camp de text, els6 caràcters, del 0 al 9 i de l'A a la F

* Camps obligatoris
 
CSS vàlid XHTML vàlid Gestor de continguts Creative Commons License
Portada | Política | Societat | Entrevistes | Opinió | A debat | Videos | El lector | EconomiaDigital.cat | CulturaiOci.com | TribunaLatina.com | Contactar | Qui som
Red Digital XXI S.L | NIF: B63898712 | Registre mercantil de Barcelona en el llibre nº 90363 diari 944 el dia 19 de Juliol del 2005 assentament 934 | CMS per Bab Soft
elDebat.cat