Divendres, 21 de octubre de 2011 | 15:53
Vostè es troba a: Inici > Cultura >

Els dibuixos de García Lorca se subhasten a Barcelona

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
La col·lecció va ser regalada per Lorca a l'actriu catalana Margarita Xirgu
Els dibuixos de García Lorca se subhasten a Barcelona
19/10/2011 19:12
Dibuix de Federico García Lorca
EuropaPress.- La Sala de Subhastes Balclis de Bracelona subhastarà aquest dijous la col·lecció més important de dibuixos del poeta granadí Federico García Lorca, lot que destaca tant per la seva quantitat -ja que es tracta de deu dibuixos- com pel seu excel·lent estat de conservació.
Balclis ha informat en un comunicat que el preu de sortida és de 100.000 euros i que la col·lecció està formada pels deu figurins que el poeta va dissenyar per al vestuari de la seva obra 'La sabatera prodigiosa', que es va estrenar el 24 de desembre de 1930 en el Teatre Español de Madrid.

Aquests dibuixos estan concebuts en estil naíf i clarament infantil mitjançant l'ús de llapis de colors, ja que "l'aparent ingenuïtat d'aquests figurins i l'ús simbòlic del color evoquen un món infantil d'ascendència surrealista", expliquen a la casa de subhastes.

El catàleg es pot dividir en dos grans grups: un més personale i d'ascendència surrealista, i un altre de tipus més pràctic, lligat freqüentment a la producció teatral.

La col·lecció va ser regalada per Lorca a l'actriu catalana Margarita Xirgu, que en la primera posada en escena de 'La sabatera prodigiosa' va encarnar a la protagonista principal, i ha arribat a la casa de subhastes per un particular.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1