Divendres, 21 de octubre de 2011 | 16:12
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Els universitaris conviden a la resta d'estudiants a una vaga

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
L'AJEC convoca vaga de l'educació el proper 17 de novembre
Els universitaris conviden a la resta d'estudiants a una vaga
19/10/2011 22:16
9manifestacio-universitaris
L’Associació de joves estudiants de Catalunya (AJEC) ha estès a tots els estudiants la convocatòria de vaga contra la política de retallades del govern de la Generalitat, que manifesten que “posa en perill la qualitat dels nostres instituts i universitats”.
El passat dissabte 8 d’octubre la Assemblea d’universitats convocada per la Plataforma en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP) va acordar convocar una vaga d’estudiants a totes les universitats catalanes. L’AJEC , com entitat adherida al manifest de la PDUP i participant en l’assemblea secunda totalment la convocatòria però considera que aquesta mobilització ha de ser de tots els estudiants, no només dels universitaris. Per aquest motiu, estenen la convocatòria a tots els estudiants d’ESO, batxillerat i FP catalans.

Entre els motius per convocar la vaga, l’AJEC assegura que “la pujada de les taxes universitàries del 7,6% d’enguany suposa un recàrrec en el preu per uns estudiants que rebran uns pitjors serveis a conseqüència de la reducció de personal docent i administratiu”.

Els estudiants lamenten l’anunci del Conseller Mas-Colell, qui ha manifestat que les taxes seguiran pujant l’any vinent, al mateix temps que continuen esperant les beques promeses.

Des de l’AJEC també es denuncia la situació als instituts, ja que molts centres han de decidir “si prescindeixen de la calefacció o de la neteja o be deixen de cobrir les baixes per malaltia del professorat”.

Tot i que la consellera Rigau manté que no s’ha acomiadat a cap professor, segons CCOO el sector de l'educació a Catalunya ha perdut 16.597 llocs de treball en el segon trimestre del 2011. Aquesta situació, segons l’AJEC, desacredita la decisió de la consellera Rigau d’augmentar el concert d’escoles concertades que separen a nens i nenes per sexe, com és el cas de l’escola Xaloc de L’Hospitalet.

“És el moment que els estudiants demostrin unitat d’acció enfront una política amb una forta vessant ideològica que pot acabar destruint el nostre sistema d’educació pública”, finalitza el comunicat de l’AJEC on conviden a la resta d’estudiants a participar en la vaga.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1