Divendres, 21 de octubre de 2011 | 15:57
Vostè es troba a: Inici > Política >

L'esquerra abertzale exigeix al Govern negociar "sense dilacions"

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Asseguren que el conflicte polític "segueix"
L'esquerra abertzale exigeix al Govern negociar "sense dilacions"
21/10/2011 13:03
9esquerra-abertzale-eta
L'esquerra abertzale ha qualificat d'"històrica" la decisió d'ETA d'anunciar el cessament definitiu de l'activitat armada, encara que creu que no suposa "el tancament del conflicte polític", i ha instat als Governs espanyol i francès a que, "sense dilacions", responguin amb "responsabilitat i altura de mires" a aquest anunci.
Aquesta reflexió ha estat realitzada durant una compareixença celebrada a Sant Sebastià, en la que han estat presents Rufi Etxeberria, Jone Goirizelaia, Juan José Petrikorena, Txelui Moreno, Maribi Ugarteburu, entre molts altres representants de l'esquerra abertzale.

En un text llegit per Rufi Etxeberria i Maribi Ugarteburu, aquests han indicat que l'anunci de la banda armada és una "decisió històrica d'enorme calat" i suposa un "abans i un després que marcarà el futur polític d'aquest país".

En aquest sentit, han fet una crida als Governs espanyol i francès perquè, "sense dilacions, responguin amb reponsabilitat i altura de mires a aquesta decisió històrica".

No obstant això, ha indicat que aquesta decisió no suposa el "tancament del conflicte polític" i, en aquest sentit, ha defensat iniciar un diàleg polític entre totes les forces que "deslligui els nusos històrics del conflicte" que, al seu judici, són "el reconeixement d'Euskal Herria com a nació i el dret a decidir d'aquest poble". Finalment, ha manifestat que aborden amb un "gran somriure" aquesta tasca "compartida de construcció d'un futur lliure que avança sense tornada".
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1