Diumenge, 23 de octubre de 2011 | 15:10
Vostè es troba a: Inici > Economia >

Acord europeu per a la recapitalització de la banca

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Injectaran 100.000 milions, la meitat del que demana el FMI
Acord europeu per a la recapitalització de la banca
22/10/2011 17:40
9reunion-ecofin-salgado
Els ministres d'Economia dels 27 han assolit un principi d'acord per recapitalitzar la banca europea amb uns 100.000 milions d'euros amb l'objectiu de garantir que pugui resistir a la crisi de deute i recuperar la confiança del mercat.
L'import de capital addicional que la UE veu necessari per a les seves entitats és substancialment inferior als 200.000 milions d'euros que calcula el Fons Monetari Internacional (FMI).

En tot cas, el principi d'acord encara està pendent que s'assoleixin compromisos sobre els altres dos pilars del pla de la UE per fer front a la crisi de deute: la quitació que s'aplicarà a Grècia, que ascendirà al voltant del 50%, i el reforç del fons de rescat per frenar el contagi a Espanya i Itàlia.

"No hi ha acord sobre res fins que no hi hagi acord sobretot", han explicat fonts comunitàries.

El pla ha estat objecte de dures crítiques per part de bancs espanyols com el Santander i el Popular, que ho veuen innecessari i consideren que els problemes de finançament de la banca es resoldrien arreglant la situació a Grècia.

Els ministres d'Economia han acordat exigir temporalment als grans bancs de la UE un ràtio de capital de qualitat del 9%, enfront del 5% de les proves d'estrès realitzades al juliol (en el cas d'Espanya, seran segurament els cinc més importants: BBVA, Santander, Bankia, CaixaBank i Popular), després d'aplicar descomptes en el deute públic dels països perifèrics que tenen en cartera.

Als bancs que no aconsegueixin el llindar de capital requerit se'ls demanarà que presentin un pla de recapitalització i que l'engeguin. El termini podria estar entre 3 i 6 mesos, segons fonts comunitàries. El president de la Comissió, José Manuel Durao Barroso, ha proposat que fins que no tinguin els fons exigits es prohibeixi a les entitats pagar bonus o dividends.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1