Salvador Cot | Actualitzat el 18/10/2011 a les 23:59h

El truc per enganyar catalans

Fa un parell d'anys l'anterior Govern va anunciar, amb gran desplegament propagandístic,  que assumia la titularitat del servei de Rodalies i que l'Estat adaptaria la legislació per fer-ho efectiu, en la línia que marca l'Estatut. Per això s'havia aprovat la Llei Ferroviària de Catalunya, que contemplava aquesta nova competència de la Generalitat.

"Va ser una transferència espiritual", deia ahir Ricard Font, en referència a aquell suposat canvi de titularitat. Font és l'actual director general de Mobilitat i Transports i va explicar, a l'Oracle de Catalunya Ràdio, que la Generalitat no té cap possibilitat de canviar l'operador perquè no ho permet la llei d'administració ferroviària de l'Estat. "Han tingut temps de canviar la Constitució, però no un article d'aquesta llei", va afegir.

Renfe no ha millorat, entre d'altres raons perquè les inversions compromeses mai no han arribat. Però és que, a més, la Generalitat tampoc no pot canviar l'operador perquè, de fet, PSOE i PP ho impedeixen al Congrés dels Diputats.

Aquest és el projecte que Espanya té per a Catalunya. La resta és mirar cap a un altre costat mentre ens canvien la boleta del gobelet.

COMENTARIS

+2
-0
Som uns negats
Josep Ma., 20/10/2011 a les 10:23
Això ja ve de lluny.
Els nostres representants polítics la varen cagar quan es va crear la Constitución Española, recordem que entre els 7 pares de d'ella hi havia 2 catalans.
També la varen cagar del tot amb l'Estatut, per confiar en el farsant R. Zapatero i els seus deixebles del PSC, uns venuts com s'ha comprovat el Parlament espanyol tots aquests anys.
També la varen cagar del tot en la negociació del Nou Pla de Finanáment, que en compte de millorar la economia de Catalunya encara en ha empobrit més.
La varen cagar també al confiar en la construcció de la nova terminal del aeroport del Prat, al no assolir Catalunya la gestió, ni fer-hi passar l'AVE, sino que ho fa per la població de El Prat, a 2 kms.; ni tampoc fer-hi arribar el Metro des d'un bon principi.
I finalment, per no fer-ho més extens, puix la relació sería inacabable, el traspàs de "la gestió de Rodalies", que no la responsabilitat total sino sols d'una petita gestió purament administrativa, per lo que els problemes de material, estructurals, de personal i vicis funcionals, segueixen igual que abans del teòric "traspàs"
Aquella nació que havia sigut la més poderosa de la Mediterrània, ha quedat desactivada, desnaturalitzada i incapacitada humanament per gestionar res i menys encara per negoiciar amb els farsants i delinqüents espanyols.
La història ens retrata perfectament.
Quina pena!!!
+6
-0
Establishment fora!!
Anònim, 19/10/2011 a les 22:08
Recordo perfectament al sociata Quim Nadal dient que aquest traspàs va ser el més important a Catalunya desde els Mossos d'Esquadra. Quina pena de País! L'únic que em permet sentirme digne és anar a votar Solidaritat per la Independència.
+14
-2
Uf!
Anònim, 19/10/2011 a les 18:21
Però, ja portem 300 anys deixant-nos enganyar, són molts no?

Quan n'aprendrem a ésser un país independent i a decidir?

+5
-2
Parlant de trens
Araki, 19/10/2011 a les 16:49
Parlant de trens i de pixar-se'ns com tradicionalment fan i seguiran fent els espanyols mentre els catalans seguim votant "útil" (Duran) o "no friki" (Duran):

Què et sembla la propera pixarada que ens ve al damunt, Cot? Sí home, una dutxa lituana, o d'on sigui el Kallas aquest de la Comissió Europea, el dels corredors ferroviaris transeuropeus dels quals dos dels tres que li aproven a Espanya són intrapeninsulars.

Tu digues-li al polaco de torn que habemus curritorium mediterraneum i veuràs com xala! Després, això sí, comença a fer els altres dos, no el mediterrani, sinó els mesetaris, i ben sobrepressupostats, fins a esgotar el pressupost assignat, i més. Els polacos, al dmunt, contents de pagar-te'ls a canvi de seguir sent espanyols!
+15
-2
Gran article Cot
INDEPENDÈNCIA, 19/10/2011 a les 16:32
El problema de Catalunya avui en dia no és Madrid sinó
els polítics botiflers,venuits i traidors que colaboren amb Madrid pel seu propi interes personal.

Us escric algunes dades que ho confirmen:

La suite del Hotel Palace del Duran Lleida i els seus esc`ndols sexuals i de comissions tapats per la premssa.

El crèdit de 200.000.000 milions de peles del Duran Lleida
amb el Banco Santander del Botín,algu es creu que una
persona de 60 anys pot tornar un crèdit de 1.200.000 milions de euros ????????


http://www.elpais.com/fotogaleria/horas/sombra/Duran/elpgal/20100715elpepunac_1/Zes/1




http://www.tiempodehoy.com/espana/asi-son-las-casas-de-los-politicos-espanoles



+6
-1
No és que no hi posessin bona fe, no...
olodelbages, 19/10/2011 a les 16:24
Llavors de la transferència, segur que hi van posar molt bona fe els del govern d'aleshores... els que se'ls ha de retreure és que ens volguéssin vendre una gran operació! això si que m'emprenya... que ens vulguin prendre per rucs!

Escoltaves els dropos de ICV i semblava que ens haguéssin donat qui sap què... quan l'únic que ens van donar va ser pel cul amb una canya esquerdada...

Salut i Independència!!!
+12
-2
Espanya ens roba. Marxem?
Bernat Dàmaso Morros, 19/10/2011 a les 16:12
Gràcies, sr. Salvador Cot, per aquesta informació.
Catalunya és terra de comerciants que paguen els seus impostos a Espanya. I Espanya l'únic que fa és cobrar. Ben fet, si fos espanyol m'agradaria que els catalans no paressin de pagar-me AVES, aeroports i subsidis. El pitjor negoci que pot fer avui dia un català és ser espanyol. És una autèntica ruïna. Fins i tot per les persones que viuen a Catalunya i voten el PP, és una ruïna, perquè ells també paguen doble.
Però nois, de moment és el que tenim.
M'agrada saber que el sr. Ricard Font, director general de Mobilitat i Transports ho té clar. Estaria bé que el seu company de coalició a Madrid, el sr. Antoni Duran Llleida, també ho tingués clar.
Formar part d'Espanya és una ruïna, i jo no em vull continuar arruinant.
+9
-2
L’AUTÈNTIC “TRUC”
Jaumetria, 19/10/2011 a les 14:49
L’AUTÈNTIC “TRUC”
Ens quedem amb l’aportació titulada ‘Cuentos bananeros’. Com que ens parla dels vots que socialistes i populars obtenen a Catalunya, ens ajuda molt a identificar en què consisteix exactament el “truc”
La realitat és que PSC i PPC sumen avui 46 escons (28+18) entre 135, que representa un terç de l’hemicicle. Sembla evident que socialistes i populars no pintarien res al Parlament de Catalunya si no hi tinguessin un aliat molt important
+17
-1
s'ens pixen a sobre....
Salvador Bonada, 19/10/2011 a les 13:41
s'ens pixen a sobre i ens diuen que plou... i a més som tan sòmines que a més de creuren's-ho ens convencem nosaltres sols
que aquesta pluja es boniiissima per la pell
+10
-3
Bananero
Emili, 19/10/2011 a les 13:40
No en tens prou de viure a casa nostra i de robar-nos, que ademés ens vols fer creure que els dolents som nosaltres?
Au, ves a casa teva i no ens emprenys més "demòcrata"...
+23
-2
truc?
Anònim, 19/10/2011 a les 12:42
Si no cal, els catalans som tan burros que ens enganyem solets. I els espanyols, encantats.
+6
-16
Inteligenzia parda Madrileña
Anònim, 19/10/2011 a les 12:35
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+4
-19
Cuentos bananeros
Anònim, 19/10/2011 a les 12:33
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+13
-4
L’AUTÈNTIC “TRUC”
Jaumetria, 19/10/2011 a les 11:36
L’AUTÈNTIC “TRUC”, el fals victimisme que ha portat Catalunya fins a la deplorable situació crítica actual, és efectivament, com assenyala avui Salvador Cot, “mirar cap a un altre costat” |
Mirar cap a una altra banda: mirar cap a Madrid, cap a Espanya, com la causa de tots els mals. Sempre hem sentit a dir que primer ens hem de cuidar de casa |
El traspàs ferroviari, hauria estat tan galdós si Catalunya hagués tingut consens de país? Hi ha cap justificació --el partidisme no ens serveix-- perquè la primera força parlamentària catalana fos absent del front català que negociava aquesta transferència (o l’actual model de finançament) mentre, contràriament, anava facilitant que l’actual executiu central en minoria anés guanyant les votacions del Congrés?
Decididament, el problema el tenim a casa. Com s’entén, si no, que CiU i PSC, que omplen 2/3 del nostre hemicicle i van participar tots dos en la manifestació del 10J, després no hagin fet cap pas perquè l’electorat de Catalunya --en compliment de la Constitució (!)-- torni a referendar l’Estatut del Principat? Quina explicació té aquesta actitud tan inadmissible que no sigui la coincidència de CiU i PSC amb PP i C’s perquè Catalunya hagi de continuar suportant l’Estatut vigent?

http://jaumetria.blogspot.com

+22
-3
Tres-cents anys, i continua.
Cartanya, 19/10/2011 a les 11:32
No amb cansaré de dir-ho, “Espanya (Castella), ens enganya des de fa mes de tres-cents anys”, i tots i cada un de els politics que han passat, per manar a la Generalitat, (alguns ni s`ho han plantejat), creuen que ells aconseguiran no se enredats. Si o simplifiquem en aquets últims 35 anys, ens trobem, amb Tarradellas enredat a canvi de un títol de noble, Pujol, enredat, donant-li peix al cove, Montilla, enredat ...EP, no aquet no va se enredat, aquet va ser col•laboracionista, i ara en Mas, que ara serà enredat amb el Concert Econòmic, que en cas que el donin, no serà el que Catalunya i en Mas volen, però que ens enredaran amb paper i lleis, i paraules, però ens enredaran. Si no velem ser enredats nomes ens queda que un camí!!!!, i així avia’m si per una vegada nosaltres els podem enredar.
+27
-4
no voteu mai més PSC ni PP
la importacncia del vot, 19/10/2011 a les 10:20
Votar partits Espanyols, sempre votar contra CATALUNYA. Els partits espanyols ténen la tendència castellanocèntrica i per tant sempre serem menys, pagant més. Qui vol això per als seus fills, els idiotes ???
+7
-8
una evidència més ...
gambó, 19/10/2011 a les 10:12
doncs sort que el nostre govern anterior va aconseguir el traspàs que ha resultat fallut. Si no s'havés fet no ho hauriem tastat i no tindriem evidències per denunciar-ho, reclamar-ho o retornar-ho. El que és clar és quina sort varem tenir del denostat tripartit que ens ha dut a tenir evidències que reforcen les nostres ànsies d'independència. Igual que amb aquest cas, estem també davant l'evidència com ens saltem les lleis nacionals que el tripartit va tirar endavant per manca de valor polític del nostre actual govern (exemple, llei del cinema). Gràcies, govern tripartit de progrés perquè ens vareu posar-nos davant, i seguiu fent-lo a través de l'obre de govern que vareu deixar, d'evidències polítiques que ens obren la gana vers la independència. Gràcies, sincerament!
+24
-3
Molta raó!
Anònim, 19/10/2011 a les 09:29
Quan alguna cosa funciona, espanya no ens dona mai la seva administració. Ara ens han donat la merda de Rodalies, amb totes les seves inversions per fer, amb tots els seus "empleats funcionaris" que només els preocupa l'hora de la migdiada (tradició espanyola innegociable), recordem que han estat capaços de fer una vaga de tres dies per tal que les places d'aparcament dels cotxes particulars dels conductors siguin cobertes. Anem bé amb aquests, com no ens deslliurem aviat d'espanya, això se'ns anirà abaix.
+35
-3
Independència o mort
Anònim, 19/10/2011 a les 09:22
L'únic camí que ens queda és la independència. Exigim als autonomistes de CiU que apostin per la Declaració Unilateral i deixin de marejar la perdiu.
+29
-3
@08:35
Josep Fourier, 19/10/2011 a les 09:21
Puta Espanya? Ho dius com si en Salvador la insultés, quan l'únic que fa és descriure-la.
+21
-3
Que les retornin
Anònimus, 19/10/2011 a les 08:56
Si no podem canviar d'operador i si tampoc fan les inversions compromeses, doncs que retornin Rodalies al govern espanyapotes (mireu el diccionari). Ep! cadria tornar les competències en plena campanya electoral, ja n'hi ha prou de fer el ximple.
+4
-36
i van...
Anònim, 19/10/2011 a les 08:35
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+23
-5
El seu lloc
Pepitu, 19/10/2011 a les 08:23
Renoi, quin traspàs!! ostres!! si en Jordi Pujol no el volia! i el tripartit ho ha aconsseguit, be, vista la realitat, cuanta raó tenia el President Jordi Pujol i, el demés es fer volar coloms. Malauradament pels socilaistes i el tripartit en general, el temps, com sempre, no falla, posa a cada ú el seu lloc.
+47
-4
El pitjor del colonialisme? La gran quantitat d'aborígens imbècils...
Analista, 19/10/2011 a les 02:21
Molt bé, Cot:


ESPAÑA = TRASQUILADA ANTI-CATALANA
+61
-5
Jose Mochila
Anònim, 19/10/2011 a les 01:45
Els espanyols estafant-nos i els poliquets que tenim aqui callant com meuques. Qui es va queixar del tripodrit sobre les condicions de la transferencia? Encara recordo el curt de gambals de Nadal content per poder controlar els waters dels trens.

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Vés a: «Què preferiries més: un fill homosexual, negre o català?»

«Què preferiries més: un fill homosexual, negre o català?»

El programa “Mujeres y hombres” de Tele 5 entrevista al seu web un “tronista”, i permet preguntes de l’audiència sense cap mena de control



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: