vols rebre el Singular? Rebre elSingularDigital al teu correu electrònic Subscripció al butlletí
BONS GENERALITAT
Creu que els bons patriòtics són un "negoci rodó"?
63 %
37 %
43 vots
el nom: Tan com poden ser-ho els bons patriòtics del Regne de ...
Dimarts, 25 d'Octubre de 2011
Actualitat

Política

24/10/2011
10:12  h.
Puigcercós diu que ataquen Duran pel dret de conquesta
El líder d'ERC afirma que cap dels dirigents de CiU volia insultar cap andalús al parlar del PER o de l'accent
Joan Puigcercós
L'expresident d'ERC, Joan Puigcercós, ha assenyalat aquest matí en un escrit al seu bloc, que les crítiques que rep el líder d'Unió, Josep Antoni Duran, o les que va rebre ell mateix, per criticar algunes situacions que es viuen a Andalusia són "pel dret de conquesta" i pel "context colonial" que pateix Catalunya.

"Cap dels dirigents de CiU volia insultar cap andalús, volien denunciar el maltractament a Catalunya. Tots estem cansats de falsedats cronificades com aquella que diu que els nens catalans no saben parlar castellà o que a Catalunya lliguem els gossos amb llonganisses i som insolidaris amb la resta de l’Estat", indica Puigcercós.

Segons el cap del grup parlamentari d'ERC, el dret de conquesta es basa, sobretot, en el fet que la víctima o el conquerit hagi de palesar sempre la seva feblesa i submissió davant els seus propi connacionals.

Puigcercós recorda que a més de les crítiques a Duran per censurar el PER i al president Artur Mas per haver parlat de l'accent andalús, també ell va rebre atacs quan va criticar la falta d'inspeccions fiscals a Andalusia.

"Servidor va viure una reacció similar en plena campanya electoral catalana quan vaig afirmar en el fragor d’un míting a La Seu d’Urgell que comparat amb Catalunya, on la inspecció d’hisenda cus els autònoms i les petites i mitjanes empreses a inspeccions, a Madrid fan una festa i a Andalusia no paga ni Déu. En fred tothom sap de què estem parlant i l’expressió com bé indica aquesta pròpia frase no vol dir que no hi hagi empreses i particulars que paguin. Però el ventilador de la catalanofòbia és infatigable i qualsevol expressió dita per un català desencadena la fúria roja", diu al bloc.

Puigcercós es queixa que, en altre ocasions en què s'han blasmat dirigents d'ERC, Duran "s'ha sumat a la censura espanyola contra el català assenyalat amb el dit", però remarca que en canvi els republicans ara han callat de forma responsable.
Imprimir
FacebookTwitterLa TafaneraRemoumeIndependènciaCatosferaMeneameYahoo
Comentaris (0 en total)
Envia'ns el teu comentari
Opini sobre la notícia que acaba de llegir.
Informaciówww.elsingulardigital.cat es reserva el dret a no publicar aquelles aportacions que siguin contraries o atemptin contra la Llei, la moral, la dignitat, la bona fe o l'ordre públic, o que infringeixin drets de propietat intel·lectual o industrial. www.elsingulardigital.cat tampoc assumeix cap responsabilitat derivada de l'enllaç a altres webs de tercers, ni dels seus continguts, que es pugui accedir a través del nostre portal.
PUBLICITAT
PUBLICITAT

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
© ElSingularDigital.cat S.L. 2008
CONTACTA AMB NOSALTRES | QUI SOM | PUBLICITAT | AVÍS LEGAL
Generalitat de Catalunya
Associació Catalana de Premsa Gratuïta RSS XHTML vàlid CSS vàlid CMS ComitiumSuite
desenvolupament: BabSoft disseny gràfic: l'eixida