Dimarts, 25 de octubre de 2011 | 15:12
Vostè es troba a: Inici > Societat >

"Si vol eliminar el fracàs escolar, ha de posar mitjans per a atencions individualitzades"

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
USTEC demana a la Consellera Rigau mesures preventives al suspens
"Si vol eliminar el fracàs escolar, ha de posar mitjans per a atencions individualitzades"
24/10/2011 23:02
Examen en l'institut
P. Alegre.- La conselleria d'Educació catalana ha anunciat aquest cap de setmana que recupera els exàmens de setembre en els instituts i que limita el nombre de suspensos que la junta d'avaluació pot rectificar a dos, mesures que USTEC lamenta que no ajuden a reduir el fracàs escolar, perquè són posteriors al suspens.
Rosa Canyadell, portaveu d'USTEC, el sindicat majoritari en l'educació catalana, ha declarat a CatalunyaPress que "tot el que siguin normatives punitives o per després del suspens, no ajuden a millorar. Si el que es vol és eliminar el fracàs escolar i que més alumnat acabi l'ESO, el que s'ha de fer és posar mitjans per a atencions individualitzades i preventives".

"Abans que arribi l'examen i que se'ls faci repetir, el que convé és que els alumnes que ja es veu que es queden despenjats tinguin tots aquells mitjans que els ajudin a recuperar el que no saben", ha afegit Canyadell, qui ha lamentat que "això és el que no s'està fent, perquè les retallades és això, precisament, el que estan eliminant".
Per a USTEC, té més sentit que les recuperacions es facin al setembre i no al juny, ja que fins ara es realitzaven deu dies després del final del curs. El que no veu lògic Canyadell és la decisió de limitar el nombre de suspesos que la junta d'avaluació pot rectificar, ja que "contradiu l'autonomia de centres que tant predica el departament. D'una banda, utilitza l'autonomia dels centres per a algunes coses, com per desregular les condicions laborals dels professors, però d'altra imposa criteris generals que fins ara podien decidir el propi professorat, que se suposa que coneix millor els problemes dels alumnes", ha assenyalat la portaveu sindical, que ha demanat a la consellera catalana, Irene Rigau, que faci cas a les propostes dels professors.
 
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1