Registrar-se
Recorda contrasenya

Política. dimarts, 25 d'octubre de 2011, 12:30

Els que s'oposen a la independència ho fan sobretot per motius identitaris

Els que s'oposen a la plena sobirania catalana ho fan bàsicament per raons identitàries i de nacionalisme espanyol, mentre que els motius independentistes són essencialment de millora de les condicions de vida

El Baròmetre del CEO que s'acaba de publicar informa també sobre els motius per votar en contra de la independència. Entre aquests hi ha: preservació de la unitat d'Espanya (35,5%), sentiment identitari (13,9%), independència inviable (13,2%), partidari de globalització -treure fronteres- (12,3%), no seria positiu per Catalunya (10,5%), preferència de model federal (5,4%), no és un procés prioritari ni viable (6,1%), la independència és extremista (2,3%), entre d'altres. D'aquestes dades se'n pot destacar que els que s'oposen a la independència ho fan bàsicament per motius espanyolistes o d'identitat espanyola, és a dir, per nacionalisme espanyol, que són precisament els motius que l'unionisme esgrimeix contra l'independentisme: el propi nacionalisme com a concepte negatiu. En canvi els principals motius dels favorables a la independència estan relacionats directament amb un millor futur per Catalunya i pels seus ciutadans, liderats per una millor capacitat d'autogestió econòmiuca (32,2%) i seguits pel convenciment que Catalunya milloraria. De la desena de motius esgrimits a favor de la independència, només 2 són identitaris i apareixen en 3r i en 5è lloc.

 

Concretament els motius per votar a favor de la independència (pregunta on es pot respondre diverses opcions) hi ha: capacitat i desig d'autogestió econòmica (32,2%), certesa que Catalunya milloraria (13,7%), sentiment identitari (11,7%), sentiment d'incomprensió (9,9%), sentiment de pertinença a Catalunya com a nació (9,2%), per guanyar capacitat de decisió i autonomia (8,9%), capacitat d'autosuficiència (5,5%), desig de model de país (7.6%), única via de millora (5,4%), entre d'altres.

Envia Corregeix

473 lectures   8 comentaris

les notícies més...