Dimecres, 26 de octubre de 2011 | 18:25
Vostè es troba a: Inici > Economia >

Un any després, el Govern es posa les piles amb l'atur

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El Conseller Mena inverteix 60 milions en un pla de deu mesures
Un any després, el Govern es posa les piles amb l'atur
25/10/2011 13:58
9conseller-mena-parlament
CatalunyaPress.- Quasi un any després del canvi de Govern, l’executiu que presideix Artur Mas ha presentat un primer pla de xoc de mesures per mitigar l’elevat atur que afecta a Catalunya.
El conseller d’Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, ha presentat deu mesures en la roda de premsa posterior al Consell de Govern. Entre elles, destaquen els incentius per contractació a pimes de menys de 25 treballadors, que rebran 600 euros el primer mes, 700 el segon i 800 el tercer.

A més, també hi ha plans d’ocupació locals per a ajuntaments que pateixin percentatges d’atur per sobre de la mitjana, plans de contractació a entitats sense ànim de lucre del tercer sector. Entre les deu mesures també en figura una per organitzar cursos de català a immigrants que tenen dificultats per accedir al mercat de treball per la seva desconeixença de l’idioma.

Polèmica per les ETT

Una de les mesures més polèmiques del pla és l'acord per a aprofundir en el paper que juguen les agències de treball temporal (ETT) en la contractació d'aturats. L'acord permetrà la creació d'un instrument jurídic que "permeti la contractació oberta i àgil dels serveis d'intermediació, recol·locació i interposició que calguin". El Govern pretén que la mesura beneficiï a 5.000 persones.

El conseller ha negat, davant les preguntes dels mitjans, que "en cap cas" les ETT suplantaran el paper que fins ara feien les oficines del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC). Això sí, Mena s'ha mostrat crític amb com havia funcionat el SOC durant els anys de crisi, i no havia aconseguit els objectius que tenen aquestes oficines.

Quasi un any després

El conseller Mena ha evitat respondre a la pregunta de CatalunyaPress respecte a perquè aquest pla de xoc de mesures dedicades bàsicament a incentius a la contractació no s'ha presentat fins que el Parlament no ha instat el conseller a fer-ho a través d'una esmena durant el Debat de Política General.

Mena ha contestat enumerant les mesures de suport a la indústria que s'han impulsat en els últims mesos, cap d'ella creadora d'ocupació per si sola. El responsable d'Ocupació de la Generalitat ha assegurat simplement que l'empitjorament de la crisi del deute grec ha fet què canviïn "significativament" la situació d'un atur que, assegura, "havia començat a canviar, ja que d'abril a juliol havíem creat ocupació".

De fet, el principal partit de l'oposició, el PSC, ha criticat reiteradament l'actitud "xulesca" del conseller Mena, i n'ha arribat a demanar el seu reprovament.

60 milions d'euros


En total, el Govern invertirà 60 milions d’euros en un pla que pretén beneficiar a 60.000 persones.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1