Dijous, 27 de octubre de 2011 | 13:04
Vostè es troba a: Inici > Societat >

“Hi ha directors d'institut fent números per pagar la calefacció quan arribi el fred”

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Els sindicats de professors ja amenacen Rigau amb una vaga
“Hi ha directors d'institut fent números per pagar la calefacció quan arribi el fred”
Societat 26/10/2011 12:55
X. Prera.- “Hi ha molts directors d’instituts fent números per veure com pagaran la calefacció quan arribi el fred”. Per qüestions com aquesta, però també per l’augment de la càrrega de treball –més alumnes, menys professors- els sindicats d’educació han convocat una concentració aquest dijous.
Si no hi ha canvis en la política del Departament d’Educació –tots coincideixen en què no hi ha res que faci pensar que hi haurà rectificació-, la d’aquest dijous a Sant Jaume serà la primera d’una sèrie de mobilitzacions que “podrien acabar en una vaga de l’educació”.

Els sindicats convocants de la concentració d’aquest dijous –USTEC, CCOO, ASPEPC, FETE-UGT i CGT- han insistit en què els professors en particular i l’educació en general es troben, en l’actualitat, en una situació de pressió “que no sabem quan podrem sostenir”.

Asseguren que pot haver-hi problemes per pagar la calefacció i d’altres reparacions si les assignacions pressupostàries als centres baixen encara més als instituts. La situació encara és més delicada a la primària, ja que els costos dels centres depenen dels ajuntaments, molts d’ells en una situació econòmica propera al col•lapse. De fet, ja hi ha hagut algun ensurt a escoles de Badia del Vallès.

Menys professorat?

Una altra de les qüestions polèmiques té a veure amb el nombre de professorat. La consellera del ram, Irene Rigau, va assegurar que hi havia el mateix nombre de professors, però el nombre d’alumnes va augmentar en 21.000.

A més, els sindicats asseguren que malgrat que el nombre de persones amb contracte poden ser similars al de l’any passat, el fet és que “han desaparegut llocs de treball”. Això s’explica perquè una part important de les 1.800 jubilacions s’han cobert amb dos o tres contractes interins de menys de mitja jornada.

“Ha augmentat molt la precarietat; hi ha molts més terços de jornada que l’any passat, però molts més”, han resumit.

La situació de l’educació ha provocat que hagin convocat una concentració per aquest dijous a les 18.00 a plaça Catalunya, a la que han citat el professorat, l’alumnat i les seves famílies: “tota la comunitat educativa”. De moment la vaga no està en el calendari, però ha deixat de ser tabú entre els sindicats, que auguren un 2012 calent. I és que temen que després del 20-N la classe dirigent tindrà menys problemes per retallar.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1