Dijous, 27 de octubre de 2011 | 13:10
Vostè es troba a: Inici > Societat >

"L'acusació és ridícula: una diputada de CiU diu que es va sentir intimidada per la càmera"

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Toni Dolz. Periodista imputat pels incidents al Parlament del 15-J
"L'acusació és ridícula: una diputada de CiU diu que es va sentir intimidada per la càmera"
26/10/2011 18:32
sentada ente la Ciutadella
X. Prera.- Toni Dolz és un dels 22 imputats pels incidents del passat 15 de juny al Parlament. No obstant això, hi ha una qüestió que el diferencia dels 16 companys de causa: és periodista, aquell dia estava treballant i anava degudament identificat.
Dolz és molt clar quan explica els seus sentiments vers el procés: “l’acusació és, com a mínim, ridícula. Una diputada de CiU –Ana Isabel Marcos- ha denunciat que se va sentir intimidada per la meva càmera, que diu que era de fotos, però era de vídeo, i assegura que li vaig dir ‘hoy toca sesión de fotos’”.

Aquest periodista de La Tele nega haver-li dit res a la diputada, però afegeix que en cas d’haver-ho fet, “per què s’ha d’interpretar com una amenaça? No podria ser una picada d’ullet pel fet que s’hagués vist enmig d’aquella situació?”. En qualsevol cas, l’advocada del periodista tindrà l’oportunitat de preguntar-li a la diputada Marcos què és exactament el que la va fer sentir intimidada, ja que haurà de declarar juntament amb el President Mas i altres nou diputats a l’Audiència Nacional.

Lògicament preocupat, ja que està acusat d’atemptat contra institucions de l’Estat, el periodista intenta no pensar-hi gaire i mantenir la calma perquè “no poden tenir res contra mi”. Explica que durant la seva declaració a l’Audiència Nacional, inclús li van mostrar un vídeo on, a més de demostrar-se que anava identificat com a informador, s’aparta al pas d’un diputat. Ara està a l’espera que la seva advocada li comuniqui si el tribunal accepta l’arxiu de la causa contra ell que ha demanat.

El relat dels fets

El relat que fa Dolz dels fets no es diferencia gaire del que pugui fer qualsevol periodista que cobreix una manifestació amb aldarulls. Assegura que abans que la situació es compliqués havia estat gravant imatges “sense cap problema” dins i fora del cordó policial. “Res anormal”, sentencia.

De fet, assegura que les informacions que s’havien publicat sobre la possibilitat que es detingués algú per aquells incidents les havia seguit “vagament”. “I un bon dia em trobo amb la sorpresa majúscula que soc el primer detingut” en un procés que “havia escoltat que volien dur d’una manera molt científica, i que detindrien només a aquells que tinguessin molt clar que eren culpables”.

Dolz creu que l’acusació contra ell no se sosté, però dubta si la qüestió no s’ha convertit més “en una caça de bruixes” i en una operació “espectacular” destinada a desacreditar tot el moviment 15-M.

De fet, de la seva situació es va fer ressò recentment el Sindicat de Periodistes, del que Toni Dolz és afiliat. En un comunicat en el que deixaven molt clar que anava degudament identificat, demanen la seva absolució.
àlatac
27/10/2011
Hay que matar al mensajero. El gobierno de los mejores no quiere malas noticias.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1