Dissabte, 29 de octubre de 2011 | 15:08
Vostè es troba a: Inici > Entrevistes >

"La política ens està perjudicant"

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Carles Feriche. Seleccionador espanyol d'Hoquei patins
"La política ens està perjudicant"
21/10/2011 22:30
Carles Feriche, seleccionador espanyol d'Hoquei patinis
P. Alegre.- Zapatero va definir a l'actual selecció espanyola de bàsquet com la millor de la història del país, afirmació que no va agradar al món de l'Hoquei patins, la selecció nacional del qual només ha perdut un partit en 14 anys, en els quals ha aconseguit quatre mundials consecutius. Malgrat això, no se senten respectats per les autoritats i Carles Feriche, el seleccionador, explica tranquil que la política ha perjudicat a aquest esport, tan reeixit per a Espanya.
--Quina és el la clau de l'èxit d'aquesta selecció per portar 14 anys amb una sola derrota?
--En primer lloc, crec que són uns extraordinaris jugadors, perquè evidentment sense la qualitat és difícil aconseguir èxits esportius, però són millors persones. Han fet un grup humà, un equip, una pinya que és imprescindible per aconseguir tants èxits. Tu pots tenir molt bons jugadors, però si cadascun va pel seu compte, és complicat aconseguir aquests rècords. Ells no, ells van a una, saben que els èxits són de tots, del col·lectiu, i tots sumen i aporten.

I d'altra banda, la sort en alguns moments ens ha acompanyat, en aquells moments que són importants.

--Poca importància tindrà la sort amb una derrota en 14 anys...
--Ja, però, en aquest últim campionat, a les semifinals vam arribar a la pròrroga i nosaltres vam aconseguir marcar abans que ells. Si ho arriben a fer abans, ens haguessin deixat fora. Són pinzellades, però en tota competició esportiva, la sort ha d'ajudar una mica.
Carles Feriche, seleccionador espanyol d'Hoquei patinis
--¿Com es van prendre que el president Zapatero qualifiqués a la selecció de bàsquet com la millor de la història d'Espanya?
--Amb una certa decepció, per comprovar el desconeixement del president respecte al nostre esport. Jo crec que és el que hem anat reivindicant una mica, tant els jugadors com el cos tècnic, que se sàpiga la veritat.

--¿Hi ha hagut alguna rectificació?
--El senyor Zapatero va parlar amb el president de la Federació. Es va disculpar i ens va felicitar. També va dir que ens rebria, cosa que encara no ha fet, i a nivell de Generalitat i d'institucions catalanes, hi ha hagut una trucada del director general de l'esport, Ivan Tibau, exjugador d'Hoquei, però res més. La veritat és que no han donat moltes alternatives.

--¿I no hi ha programada cap recepció o homenatge?
--Que jo sàpiga i fins a la setmana passada, no hi havia cap moviment ni d'una ni d'una altra administració.
--D'altra banda, el capità de la selecció, Pedro Gil, va respondre en una entrevista que se sent una "bicho raro" dins del vestuari per sentir-se espanyol. ¿Hi ha algun tipus de problema en aquest sentit?
--No, que va, jo crec que és a causa d'alguns sentiments que té, que és una cosa molt lícita i respectable. Tots són catalans en l'equip, uns senten les coses d'una manera i uns altres d'una altra manera. Crec que hi ha molt respecte en aquest sentit i no se sent dolgut.

--¿Perjudica la política al seu esport?
--És evident que ens està perjudicant. El conflicte que vivim en aquest esport en el tema de Fresno i les reivindicacions de la Federació Catalana, al final ha polititzat una mica aquest esport i la demostració és que la Generalitat no té massa interès en els èxits esportius d'aquest equip. No sé per què passa això; però és evident que alguna cosa ha quedat de pòsit, de malestar. Intento buscar alguna explicació, però no la he trobada.

--¿Quin repte li queda a aquesta històrica selecció?
--El proper repte és l'Europeu a Portugal, històricament costa molt guanyar a Portugal. Hi ha cicles que s'acaben, hi ha gent que no tornarà, perquè ja han d'haver esgotat el seu temps i hi ha un projecte d'anar renovant i incorporant jugadors que ens permetin mantenir-nos en el nivell en el qual estem, que serà molt complicat, perquè substituir a aquests jugadors és molt difícil.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1