vols rebre el Singular? Rebre elSingularDigital al teu correu electrònic Subscripció al butlletí
campanya electoral
La propera setmana comença la campanya. Té clar què votarà?
85 %
7 %
8 %
171 vots
Vicenç Ramoneda: Els partits de sempre faran el que han fet se...
Diumenge, 30 d'Octubre de 2011
Actualitat

Política

30/10/2011
13:16  h.
Broggi admet que el Senat no serveix "per a res"
El candidat a la cambra alta de la coalició ERC-Rcat i Catalunya Sí retreu a ERC haver format el tripartit en lloc de pactar amb CiU
Bosch i Broggi
El candidat d'ERC-Catalunya Sí al Senat, el metge centenari Moisès Broggi, que si surt no ocuparà el lloc, ha criticat que la Cambra Alta no serveix "per a res" perquè incompleix les seves funcions, i ha deplorat que en lloc de representar regions s'ha convertit en el destí d'"uns quants 'enxufats'".

En una entrevista a Europa Press, ha responsabilitzat els partits de la situació actual del Senat, i ha comparat el seu mal funcionament amb el que, al seu parer, també caracteritza el Tribunal Constitucional (TC).

El cirurgià català de 103 anys, malgrat defensar la independència de Catalunya a curt termini, considera que la Cambra Alta sí que tindria sentit si tingués atribucions reals i servís per defensar els territoris que formen Espanya.

Demanda d’un front comú nacional

Ha afirmat que, tant a les eleccions generals com la resta, les forces catalanistes siguin d'esquerres o de dretes haurien de formar un front comú i presentar-se en coalició fins que Catalunya aconseguís la independència.

Ha lamentat que fins ara les formacions nacionalistes s'han caracteritzat per estar sotmeses als personalismes dels seus dirigents, i malgrat que "totes diuen el mateix", segueixen acudint als comicis per separat.

Afiliat a Reagrupament des del 2009 i a pesar que encapçala una candidatura en què es troba ERC, retreu als republicans haver format el tripartit en lloc pactar amb CiU i convertir-se així en "còmplice" d'un PSC que, segons diu, anteposa els interessos de Madrid als de Catalunya.

I lamenta que si CiU encara no defensa plenament la secessió és perquè manté un fort sector dretà liderat pel seu portaveu al Congrés, Josep Antoni Duran, i perquè encara li pesa la por de la "tremenda escabetxada de fa quatre dies" que va ser la Guerra Civil Espanyola.

La nova majoria del PP

Per al cirurgià català, una majoria del PP seria perjudicial per als interessos de Catalunya, tot i que valora que el candidat popular a les generals, Mariano Rajoy, és "més civilitzat" que l'expresident Aznar, a qui retreu que encarna els valors de la dreta franquista.

Alhora, ha criticat que "estaments importants" de l'Estat segueixen impregnats de les pràctiques de l'època franquista, un règim amb unes accions que considera que van provocar el naixement d'ETA.
Imprimir Enviar notícia
FacebookTwitterLa TafaneraRemoumeIndependènciaCatosferaMeneameYahoo
Comentaris (0 en total)
Envia'ns el teu comentari
Opini sobre la notícia que acaba de llegir.
Informaciówww.elsingulardigital.cat es reserva el dret a no publicar aquelles aportacions que siguin contraries o atemptin contra la Llei, la moral, la dignitat, la bona fe o l'ordre públic, o que infringeixin drets de propietat intel·lectual o industrial. www.elsingulardigital.cat tampoc assumeix cap responsabilitat derivada de l'enllaç a altres webs de tercers, ni dels seus continguts, que es pugui accedir a través del nostre portal.
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
© ElSingularDigital.cat S.L. 2008
CONTACTA AMB NOSALTRES | QUI SOM | PUBLICITAT | AVÍS LEGAL
Generalitat de Catalunya
Associació Catalana de Premsa Gratuïta RSS XHTML vàlid CSS vàlid CMS ComitiumSuite
desenvolupament: BabSoft disseny gràfic: l'eixida