Diumenge, 30 de octubre de 2011 | 14:03
Vostè es troba a: Inici > Política >

A Rajoy se li ennuega el marisc

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Uns 200 mariscadors esbronquen al líder del PP a Expocoruña
A Rajoy se li ennuega el marisc
29/10/2011 13:27
rajoygalicia
EP.- Uns 200 mariscadors s'han concentrat aquest dissabte a l'entrada d'Expocoruña, on el líder del PP, Mariano Rajoy, participa en un dinar-míting, per exigir un pla de regeneració de la Ria de Ferrol i han esbroncat a la seva arribada a l'esdeveniment al dirigent popular, crítiques que els seus simpatitzants han intentat contrarestar amb intensos aplaudiments.
Els mariscadors de les confraries de Ferrol, Barallobre i la Corunya han escomès en els últims dies diverses accions de protesta davant la decisió de la Consellería do Mar, comunicada aquest dilluns, de deixar sense efecte el pla de dinamització pel qual percebien un salari per realitzar treballs de regeneració de neteja i recollida de la cloïssa d'aigües contaminada per al seu dipòsit en zones netes.

En declaracions a Europa Press, el vocal de la Junta de Ferrol, Jaime Gabarri, desplaçat fins al recinte en el qual Rajoy pronunciarà un míting i que està controlat per efectius policials, ha criticat la "decisió unilateral" adoptada pel departament que dirigeix Rosa Quintana "que no es va a seguir netejant les zones C".

En el marc d'una concentració amb pancartes en les quals es podien llegir consignes com a 'Pla de Regeneració de la Ria de Ferrol ja', 'Depuració ja' o 'No als abocaments de la Ria', Gabarri ha instat a la titular de la Consellería do Mar, Rosa Quintana, a "asseure's a la taula" per negociar i a reprendre el pla de dinamització.

Els mariscadors denuncien que no se'ls han ofert alternatives i insisteixen que els seus treballs de neteja i regeneració són necessaris perquè els bancs marisquers segueixin produint cloïssa. A la principal zona de cultiu, el banc d'As Pías, encara no s'han retirat els enderrocs de l'accident del 'Discoverer Enterprise', ocorregut en 1998, la qual cosa provoca, segons les seves estimacions, que el banc marisquer "estigui al 80% de la seva capacitat".
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1