Dilluns, 31 de octubre de 2011 | 13:53
Vostè es troba a: Inici > Opinió >

12.000 euros de més o de menys per família: això és el pacte fiscal

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
marta-llorens90x90
12.000 euros de més o de menys per família: això és el pacte fiscal
Marta Llorens
26/10/2011 19:39
Per entendre la importància del pacte fiscal per als catalans només hem de preguntar-nos una cosa: ¿amb 12.000 euros més cada any, les famílies catalanes podrien ser més optimistes davant la crisi? Si la resposta és que sí, acaben de definir quina és la importància del pacte fiscal per a la societat catalana perquè és exactament aquesta quantitat (12.000 euros l’any per família) els que els catalans paguem de més a Espanya, és a dir el que no se’ns retorna.

Les xifres mostren la magnitud de l’abús i expliquen la insistència amb la qual CiU reclama el pacte fiscal. Amb aquests diners que ara ens neguen, es garantirien els serveis, es podria accelerar la construcció del Corredor del Mediterrani, (fa fredor veure com tant PP com PSOE el defensen tèbiament i ja estan minimitzant les inversions i la seva necessitat per destinar-les a les comunitats a les quals sempre han beneficiat perquè es allí a on tenen més vots captius). Amb més recursos també es podrien garantir millor els serveis socials que facilita l’Administració sense sacrificis innecessaris.

Els catalans, davant les eleccions del 20-N, s’han de preguntar perquè el PP i el PSC van en contra dels que ens interessa als que vivim i treballem a Catalunya; perquè s’oposen al pacte fiscal; perquè no fan una aposta decidida pel corredor del Mediterrani i perquè ens regategen les infraestructures que farien més competitiva Catalunya i per extensió Espanya. També s’han de preguntar com és possible que socialistes i populars hagin votat sempre junts, sense cap tipus de pudor, contra els interessos dels catalans. Ho han fet en negar-nos la transferència dels aeroports del Prat, de Reus, de Girona o de Sabadell. També en limitar la capacitat de gestió autònoma dels ports de Barcelona o Tarragona. Sempre han votat en contra dels interessos econòmics de Catalunya sense oblidar la seva reforma amb nocturnitat i traïdoria de la Constitució limitant l’autonomia financera de Catalunya.

Són temps massa difícils com per continuar aguantant l’abús al qual Catalunya és sotmesa. Malauradament, en aquest terreny no hem notat cap diferència entre PP i PSOE. Per això, s’equivoca qui creu que a casa nostra el 20-N es decideix entre Rajoy i Rubalcaba. El que realment decidirem els catalans el 20-N és el futur de Catalunya i la possibilitat d’encetar una nova relació fiscal més justa i sobretot no abusiva. Aquesta possibilitat només la defensa Convergència i Unió. Això és el que ha de quedar clar a tots els catalans. A CiU no oferim la lluna, ni prometem miracles, ni venem sopars de duro, simplement exigim el que ens toca per poder oferir als catalans el que els catalans s’han guanyat amb el seu esforç i el seu treball.

Marta Llorens, vicepresidenta portaveu d’Unió i directora de campanya de CiU
jose martinez
30/10/2011
La autora com a tots el membres de CiU tira pilotes fora i la culpa es dels altres. Ara resulta que no podrem sortir de la crisi sense el pacte fiscal, que no hi han diners i que també es culpa dels altres. Total que han vingut a governar però no poden perquè estan lligats de mans i peus. Escolti si es així ens ho havien de dir abans. Haguerem escollit a d'altres més capacitats, a qualsevol professor, metge o assistenta social que , al menys, no haguera tret ni la sisena hora, ni tancat centres metges, ni tret el PIRMI a les persones necessitades. Si no sap fer-ho, plegui.
àlatac
27/10/2011
12.000 € l´any per familia. I els que cobren el subsidi per no tenir la prestació d´atur i una edad en la queningú el vol treballan ¿Com reberíen aquests diners? Su is plau, no ens vulgui vendre fum. Sps,com tothom que tingui dos dits de fron que,s i no hi ha una reforma constitucional, Noes possible un pacte fiscal. I si pensa en el PP: Ho te clar: zero absolut.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1