Dilluns, 31 de octubre de 2011 | 13:36
Vostè es troba a: Inici > Societat >

L'informe PISA revela que l'educació catalana falla amb els immigrants

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Catalunya educa pitjor als seus immigrants que altres regions amb més estrangers
L'informe PISA revela que l'educació catalana falla amb els immigrants
25/10/2011 14:48
Escola multicultural
Catalunya educa pitjor als alumnes immigrants que altres comunitats autònomes i països amb major índex d'estrangers, segons ha conclòs la Fundació Bofill en el seu informe 'Pisa 2009: Avaluació de les desigualtats educatives a Catalunya' presentat aquest dimarts a Barcelona.
En roda de premsa, el director de l'informe, Ferran Ferrer, ha explicat que l'ensenyament dels alumnes immigrants és "el problema més greu del sistema educatiu català", ja que entre els immigrants i els autòctons es dóna una diferència de 82 punts, una xifra a la cua de països com Itàlia, Àustria, Alemanya i Portugal, que també registren alts nivells d'immigrants a les aules.

A més, la mostra de l'Informe va ser a Catalunya "distorsionat i amb dèficits importants" en excloure a massa alumnes amb baixos resultats educatius, de manera que les conclusions segurament van ser millors que a la realitat, segons ha anunciat aquest dimarts la Fundació Jaume Bofill en la presentació de l'informe 'Pisa 2009: Avaluació de les desigualtats educatives a Catalunya'.

En roda de premsa, el director de l'estudi, Ferran Ferrer, ha explicat que l'OCDE permet excloure de l'estudi a un 5% dels alumnes -repetidors, immigrants i altres-, una xifra que Catalunya va sobrepassar fins excloure un 5,95% dels alumnes, cosa que també s'ha donat a Múrcia.

"Els exclosos són nens que obtindrien resultats més baixos i farien baixar la mitjana dels resultats", ha avisat Ferrer, després que el passat informe s'analitzés en clau de millora històrica dels resultats, lectura que va situar Catalunya en els nivells de Suècia i Estats Units i va representar un augment de 21 punts respecte al 2006 i 15 punts respecte a 2003 en la competència lectora.

Mentre que el més "habitual" és que els països excloguin entre un 1% i un 2% dels alumnes en aquesta mostra, les escoles catalanes van deixar fora a gairebé el 6%: "Molt possiblement els resultats no han millorat", ha dit Ferrer, per a qui molt probablement la millora no es degui tant a una millora del sistema educatiu com a una distorsió de la mostra.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1