ACN | Actualitzat el 02/11/2011 a les 14:57h

Croada uniformitzadora

El PP promet posar en marxa proves i currículum "nacional" igual a tots els territoris

El programa del PP en matèria d'educació inclou el "respecte als drets de les famílies" fet que segons el document amb què concorren a les eleccions del 20-N suposa que han de tenir "llibertat d'elecció" sobre la "llengua vehicular" amb què aprenen els seus fills a l'escola, "ja sigui el castellà o qualsevol de les llengües cooficials". Els populars recullen d'aquesta manera el contingut de la sentència del Tribunal Suprem sobre l'educació a l'escola, que obliga el Govern a fer del castellà també llengua vehicular a les aules catalanes. "Garantirem el dret d'utilitzar l'espanyol i les altres llengües cooficials com a vehiculars", diu el programa.

El PP fa referència a la qüestió en un dels paràgrafs del programa electoral que va penjar a la seva web tan sols dos dies abans de l'inici de la campanya electoral. Segons els populars, "els pares són els primers responsables de l'educació dels seus fills" i "per això necessitem que el sistema educatiu compti amb les famílies i confii en les seves decisions". "La llibertat d'elecció és inseparable d'aquest dret", afegeixen, i "estem compromesos amb una educació pública de qualitat i una oferta educativa plural d'iniciativa social que permeti respondre a les preferències d'ideari o de model pedagògic de les famílies".

En aquest apartat, els populars destaquen que "el respecte als drets de les famílies significa que el contingut de les matèries no ha de respondre a projectes ideologitzadors" i aquesta "llibertat d'elecció és també llibertat d'elegir la llengua vehicular, ja sigui el castellà o qualsevol de les llengües cooficials". "Garantirem el dret a utilitzar l'espanyol i les altres llengües cooficials com a llengües vehiculars", apunta el programa.

Els populars també inclouen al programa la promesa que "tots els alumnes tindran les mateixes oportunitats educatives amb independència del seu lloc de residència i de la seva situació socio-econòmica" i per aquest motiu aposta per fonamental "sistemes d'avaluació objectiva en diferents àmbits del sistema educatiu". Malgrat aquest fet, es mostren "convençuts" que els sistemes "amb més autonomia responen millor a les demandes de les famílies" i per això "garantiran la llibertat d'elecció impulsant una educació pública de qualitat i una educació d'iniciativa social" amb una autonomia que "ha de ser respectada".

Els populars també es comprometen a "promoure el bilingüisme espanyol-anglès a tot el sistema educatiu des del segon cicle d'educació infantil" i "reforçar l'ensenyament d'un segon idioma estranger" a més "d'impulsar l'opció d'una educació trilingüe a les comunitats autònomes amb llengua cooficial, fins al final del batxillerat".

A més, també prometen posar en marxa "un nou model de selecció i formació de caràcter nacional per a l'accés a la professió docent" i "avaluar els coneixements dels alumnes amb una prova de caràcter nacional". En aquest marc, asseguren que garantiran "que tots els alumnes, amb independència del lloc on resideixin, tinguin una formació comuna amb una currículum bàsic a totes les etapes educatives".

Navega per les etiquetes

EleccionsPP

COMENTARIS

+1
-1
Els espanyols no saben ni parlar el seu idioma
els catalans els podem donar lliçons, 02/11/2011 a les 18:23
Faran bé els espanyols d'estudiar la seva llengua, ja que no la saben parlar bé. I respecte l'anglès, són negats per a tot i especialment per als idiomes. Catalunya ha de seguir el seu propi camí, no podem arrossegar més aquesta xacra tercermundista.
+1
-1
LA ROJIGUALDA !!!
Anònim, 02/11/2011 a les 17:16
VOTANTES DEL PP Y PSOE PONER LA BANDERA ESPAÑOLA EN EL SOBRE! NO SE DEJE ENGAÑAR POR EL PP! NI POR EL PSOE!
EL PP Y EL PSOE SON UNOS TRAIDORES A ESPAÑÑÑÑÑÑAA; TODOS CON LA BANDERA ESPAÑOLA DENTRO DEL SOBRE. EN CATALUÑA (REGIÓN LEVANTE NORTE) LOS VOTOS ESPAÑOLES DENTRO DEL SOBRE CON LA BANDERA ESPAÑOLA !!!
+2
-1
LA ROJIGUALDA !!!
Anònim, 02/11/2011 a les 17:06
VOTANTES DEL PP Y PSOE PONER LA BANDERA ESPAÑOLA EN EL SOBRE! NO SE DEJE ENGAÑAR POR EL PP! NI POR EL PSOE!
EL PP Y EL PSOE SON UNOS TRAIDORES A ESPAÑÑÑÑÑÑAA; TODOS CON LA BANDERA ESPAÑOLA DENTRO DEL SOBRE. EN CATALUÑA (REGIÓN LEVANTE NORTE) LOS VOTOS ESPAÑOLES DENTRO DEL SOBRE CON LA BANDERA ESPAÑOLA !!!
+3
-0
plantar cara als feixistes i punt!
Anònim, 02/11/2011 a les 16:59
Plantarem cara als feixistes, com ho varen fer fa uns quants anys i tant, no passaran, per molt que inflin pit. Ara ens prohibiran parlar en català???? Comencem ja a parlar en català a tot arreu i no canviem de llengua. Comprem productes fabricats a Catalunya...i així fins a l'infinit, començar a fer país i no deixar-nos intimidar pels feixistes, així de clar!
No estem sols, malgrat que el govern de CyU ens ha deixat caure, bé ens ha venut a Espanya!
Indepèndencia, ja!
+6
-0
Ara pla...
JoAQUIM DE jUIÀ, 02/11/2011 a les 16:37
Així dons si el pares escullen.... i estic i visc a Madrid puc demanar que ensenyin als meus fills en Català ?.
+5
-0
I doncs, que ens pensavem
Salvador Bonada, 02/11/2011 a les 16:16
"Espanya serà una grande libre, o no serà"

Fem que no sigui?
+6
-0
El compte de la granota.
Vicenç Ramoneda i Ullar, 02/11/2011 a les 15:39
El compte de la granota que no sabia que la coïen:

Des de l'al·legoria de "La caverna" de Plató a "Matrix", passant per les faules de La Fontaine, el llenguatge simbòlic és un mitjà privilegiat per induir a la reflexió i transmetre les idees.
Olivier Clerc, escriptor i filòsof, en aquest breu seu, a través de la metàfora, posa en evidència les desastrosa conseqüències de la no consciència dels canvis lents, que soscaven la base de la nostre nació i de la nostra cultura.
Un canvi brusc en tots els àmbits pot provocar reaccions, si els canvis es fan com deia Felip V "que surja el efecto sin que se note el cuydado", el poble els va assimilant, sense quasi ni adonar-se'n.

La granoteta que no sabia que la coïen.

Imagina't una cassola plena d'aigua freda en la qual nada tranquil · lament una petita granota.

Un petit foc s'encén sota la cassola, i l'aigua s'escalfa lentament.

L'aigua, poc a poc, poc a poc, es va posant tèbia, i la granoteta troba això més aviat agradable, i continua nedant.

La temperatura de l'aigua segueix pujant ...

Ara l'aigua està calenta, més del que la granoteta pugui gaudir; se sent una mica cansada, però, no obstant això, no s'espanta.

Ara l'aigua està veritablement calenta i la granoteta comença a trobar això desagradable, però està molt debilitada, aleshores ho suporta i no fa res.

La temperatura continua pujant, fins quan la granota acaba, simplement ... cuinada i morint.

Si la mateixa granota hagués estat ficada directament a l'aigua, a 50 graus, amb un cop de les seves potes, immediatament hauria saltat fora de la cassola.

Això demostra que, quan un canvi ve d'una manera prou lenta s'escapa a la consciència, i no provoca en la major part dels casos cap reacció, cap oposició, cap revolta ...

Si mirem el que passa en la nostra societat, des de fa algunes dècades, podem veure que estem patint una lenta deriva a la qual ens estem habituant.

Una quantitat de coses, que ens haurien fet horroritzar 20, 30 o 40 anys enrere, han estat poc a poc banalitzades, i avui amb prou feines preocupen, o deixen directa i completament indiferent a la major part de les persones.

En nom del progrés, de la ciència, i de l'aprofitament, s'efectuen continus atacs a les llibertats individuals, a la dignitat, a la integritat de la natura, a la bellesa i a la felicitat de viure. Lentament, però inexorablement, amb la constant complicitat de les víctimes, inconscients, o potser incapaços de defensar-se.

Les negres previsions per al nostre futur, en comptes de suscitar reaccions i mesures preventives, no fan més que preparar psicològicament la gent per acceptar les condicions de vida decadents, i també dramàtiques.

El martelleig continu d'informacions, per part dels mitjans, satura els cervells, que no estan ja en condicions de distingir les coses.

Quan vaig parlar d'això per primera vegada, era pensant en el demà ...

Ara és per AVUI!

¡Consciència o cocció, hem de triar!

Llavors, si no estàs com la granoteta, ja mig cuinada, dóna un saludable cop amb les teves potes, abans que sigui massa tard!

ESTEM MIG CUINATS, O NO?
+6
-0
Amb perdò
Ramon P, 02/11/2011 a les 15:35
Que hi té a veure el cognom amb tot això? En conec uns quants Gonzalez, Gonzales, gomez, Martinez, etc. més catalans i independentistes que molts amb cognoms nostrats, Nadal, Lleida, etc.
+4
-0
2011
Anònim, 02/11/2011 a les 15:32
El programa del PP no para d'esmentar els mots "nació" i "nacional", i després els seus dirigents diuen pestes dels "nacioalismes" (referit es clar a qui defensa altres cultures que la castellana).

Torna el franquisme, i torna per la porta ampla, curull de vots, i el que és pitjor, també curull de vots catalans, erràtics, que votarien qualsevol feixistoide populista que els prometi que sortirem de la crisi.

Anem de mal en pitjor i cal reaccionar ràpid.
+5
-0
ooooh!
Anònim, 02/11/2011 a les 15:30
Quina sorpresa, no m'ho esperava del PP!!
Quina notícia tan i tan novedosa!!!
+4
-0
Beneit
Anònim, 02/11/2011 a les 15:25
Això ens aniria molt bé Eduardo per saber qui són els nostres enemics i a qui em de fotre en un tren de mercaderies de retorn al pueblo ;)
+9
-1
Plaga de Belenes Estebans
Anònim, 02/11/2011 a les 15:18
Però perqué insisteixen en uniformar-nos amb aquella tribu de garrulos que amb una sola llengua ni tan sols la saben parlar?. I ja no diguem escriure-la. Només hi ha que llegir els SMS que envien a les televisions dient parides. Foten veritable vergonya aliena i això que la seva llengua me la sua però l'escribim millor els catalans (per imposició) que ells mateixos.
+1
-7
Quillamen cap a Cuerno Allà
Anònim, 02/11/2011 a les 15:11
Qué pasada
Eduardo González Palomar (Manlleu), 02/11/2011 a les 15:04
¡Si el origen de los apellidos y la lengua materna colorearan la piel en Catalunya, saltaría a la vista la desigualdad entre la generalidad de sus ciudadanos y la Generalitat!
+2
-17
Qué pasada
Eduardo González Palomar (Manlleu), 02/11/2011 a les 15:04
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: