Divendres, 4 de novembre de 2011 | 15:48
Vostè es troba a: Inici > Política >

Papandreu no dimiteix, ajorna el referèndum i busca un Govern d'unitat

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El futur de Grècia depèn de les negociacions amb l'oposició
Papandreu no dimiteix, ajorna el referèndum i busca un Govern d'unitat
03/11/2011 13:06
9papandreu
El primer ministre grec, George Papandreu, ha advertit aquest dijous que la celebració d'eleccions anticipades a hores d'ara seria catastròfic per al país i ha convidat al partit opositor Nova Democràcia a negociar juntament amb el Govern hel·lè un nou acord de rescat.
Segons Papandreu, que ha intervingut aquesta tarda davant el Parlament grec, és fonamental que el principal partit opositor doni suport al pla de rescat acordat amb la UE.

Així mateix, quant al diàleg que el seu partit PASOK s'iniciarà amb el partit conservador, ha dit que la condició és que hi hagi cooperació en polítiques específiques i ha assegurat que per ara no pot rebutjar les propostes realitzades pel líder opositor, Antonis Samaras, que ha demanat un govern de transició que porti el país a eleccions anticipades.

Papandreu també ha subratllat que per poder negociar amb l'oposició només cal un partit socialista unit, després que alguns dels seus diputats l'hagin criticat per la convocatòria del reféndum, i ha dit que la moció de confiança a la qual se sotmetrà aquest divendres és una garantia per poder seguir al capdavant del Govern i negociar amb l'oposició.

En el seu discurs davant el seu gabinet, Papandreu ha indicat que encarregarà les discussions amb l'oposició a dos alts càrrecs del seu partit i ha elogiat el suport que Nova Democràcia al pla de rescat plantejat per la UE. En aquest sentit, ha dit que si l'oposició accepta recolzar l'acord al Parlament, no se celebrarà el criticat referèndum.

"Estaré content encara que no anem a un referèndum, que mai ha estat un fi en si mateix. Estic content que tota aquesta discussió hagi portat almenys a molta gent a entrar en raó", ha assenyalat, segons el text del seu discurs remès als mitjans.

"Parlaré amb (el líder de Nova Democràcia Antonis) Samaras perquè examinem els pròxims passos sobre la base d'un consens més ampli", ha afegit Papandreu, assegurant que la pertinença de Grècia a l'euro no es qüestiona i advertint d'acudir de forma immediata a les urnes suposaria un gran risc de fallida per al país.

El líder de Nova Democràcia havia demanat prèviament la formació d'un Govern de transició que porti el país a la celebració d'eleccions anticipades i que l'actual Parlament ratifiqui el paquet de rescat acordat per la UE la setmana passada.

"Demano la formació d'un govern de transició temporal amb un mandat exclusiu per celebrar immediatament eleccions i la ratificació del pla de rescat per l'actual Parlament", havia declarat Samaras en un comunicat.

El líder opositor ha subratllat que és vital que el sisè tram del paquet de rescat sigui desbloquejat com més aviat millor i abans que se celebrin les eleccions anticipades. Ahir a la nit, la Unió Europea i el Fons Monetari Internacional (FMI) havien decidit congelar l'ajuda urgent de 8.000 milions d'euros per Grècia fins que se celebri el referèndum anunciat pel primer ministre sobre les condicions del pla de rescat.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1