Dissabte, 5 de novembre de 2011 | 14:47
Vostè es troba a: Inici > Comunicació >

Les ràdios demandaran als clubs que els impedeixin l'entrada

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
"No hi ha més remei"
Les ràdios demandaran als clubs que els impedeixin l'entrada
25/10/2011 19:40
radiosfutbol
EP.- Les ràdios consideren que han donat ja un temps suficient a la Lliga de Futbol Professional (LFP) per solucionar el conflicte obert pel pagament que la patronal els vol cobrar per retransmetre partits de futbol i algunes emissores han avançat aquest dimarts que prendran en breu accions legals contra cada club que els impedeixi l'entrada als estadis.
Després de la celebració de l'Assemblea General de l'Associació Espanyola de Radiodifusió Comercial (AERC), en la qual s'ha triat al conseller delegat de la Cope, Rafael Pérez del Puerto, com a nou president de l'associació, el conseller delegat de prisa Radio, Javier Pons, ha assenyalat que dijous hi ha previst una reunió de totes les cadenes privades al costat de RNE i les cadenes autonòmiques, agrupades en la Forta, per "precisar qui i de quina forma es van a establir aquestes mesures".

En aquest sentit, en la roda de premsa posterior a l'assemblea, el president d'Onda Cero, Javier González Ferrari, el conseller delegat de la Cope i el propi Pons han avançat que Onda Cero, la Cope i la Ser acudiran en breu als tribunals a títol individual per denunciar "un a un"  a cada club que impedeixi l'entrada als periodistes radiofònics als seus estadis si no s'arriba a un acord abans amb l'LFP.

"Anem a acudir als tribunals i molt ràpid, la decisió està presa", ha indicat Ferrari, qui ha indicat que les demandes es plantejaran "directament contra els clubs", que són els que no estan permetent entrar a les emissores. El president d'Onda Cero ha ratllat de "completament ridícul" que les ràdios puguin entrar en partit europeus i no en la competició nacional, després de quatre mesos de conflicte amb la LFP.

Mentre, el conseller delegat de la Cope ha indicat que si no s'ha acudit abans als tribunals ha estat, "no per temor a una represàlia sinó per intentar arribar a un acord", però ha assenyalat que "després de quatre o cinc mesos" no hi ha "més remei". "A títol individual, la Cope anirà també", ha subratllat Pérez del Puerto.

Per la seva banda, el conseller de prisa Radio també ha anunciat que, de no arribar pròximament a un acord amb la Lliga, la cadena també actuarà "de forma individual enfront de cada club". A més, ha indicat que les ràdios no reconeixen el dret de retransmissió que pretén cobrar la LFP a les cadenes, per la qual cosa les demandes no es dirigiran contra la lliga ni contra Mediapro, empresa que posseeix els drets dels clubs, sinó contra els propis clubs.

El conseller delegat de la Cope ha afirmat que la cadena està quantificant el cost que ha suposat per a l'emissora el conflicte amb la lliga de futbol, i encara que no ha xifrat aquest cost, ha assenyalat que es tracta "de quantitats significatives". En aquest sentit, el president d'Onda Cero ha assenyalat que en les demandes en les quals treballen les emissores es podria demanar als clubs indemnitzacions pel que les cadenes han deixat de guanyar aquests mesos.

A més, fonts del sector han afegit que en aquestes demandes podrien demanar-se mesures cautelars per obligar als clubs a deixar entrar a les ràdios als estadis mentre que els tribunals es pronuncien sobre les demandes.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1