Dissabte, 5 de novembre de 2011 | 14:57
Vostè es troba a: Inici > Comunicació >

Sabadell reconeix el compromís periodístic de Xavier Vinader

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Li fa lliurament de la Medalla de la Ciutat
Sabadell reconeix el compromís periodístic de Xavier Vinader
02/11/2011 21:50
Xavier Vinader
EuropaPress.- L'Ajuntament de Sabadell ha lliurat aquest dimecres la Medalla de la Ciutat al Mèrit Periodístic a Xavier Vinader pel seu compromís com a ciutadà, com a professional del periodisme i amb el dret a la llibertat d'expressió.
Aquesta distinció és fruit d'una proposta de la Fundació Bosch i Cardellach, a la qual s'han adherit altres 60 entitats i que el ple municipal va aprovar per majoria aquest any.

Xavier Vinader (Sabadell, 1947) ha col·laborat amb nombrosos mitjans de comunicació locals, nacionals i internacionals com 'Diari Sabadell', 'La Vanguardia', Europa Press i 'Interviú', entre uns altres, i va destacar per la seva denúncia a les accions de grups d'extrema dreta que li van portar a sofrir un atemptat al domicili familiar de Sabadell en 1975.

A la fi de 1979, Vinader va publicar tres reportatges sobre la guerra bruta al País Basc pels quals va ser condemnat per l'Audiència Nacional a set anys de presó, forçant el seu exili i la seva posterior tornada voluntària després d'una campanya ciutadana de suport.

Després d'ingressar a la presó de Carabanchel, en 1984 el govern li va concedir l'indult i Vinader va prosseguir amb una carrera periodística marcada pel compromís, la qualitat i la independència i que li ha valgut la Creu de Sant Jordi en 2007.

"Porto la reincidència en els gens", ha dit Vinader després de recollir el reconeixement en un acte en el Teatre Principal de Sabadell, abrigallat pels seus veïns i entre anècdotes i moments que han destacat en la seva trajectòria.

Vinader ha estat acompanyat, a més de familiars i amics, per l'alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, i per la directora de Televisió de Catalunya (TVC), Mònica Terribas, els qui han destacat la valentia i llibertat del periodista, que actualment col·labora amb COM Ràdio, la revista 'El Temps' i imparteix la docència a la Universitat Ramon Llull (URL) i a l'Escola de Policia de la Generalitat.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1