ACN | Actualitzat el 02/11/2011 a les 16:14h

Es podrà entrar el casc al camp de l'Espanyol

"Allà on no hi ha problema no el crearem nosaltres", sosté el responsable de seguretat

El conseller de seguretat del RCD Espanyol, Josep Manuel Moya, el cap d'ARRO de la regió policial metropolitana sud, l'inspector Marc Fornas, i el director de seguretat del club, Pedro Tomás Boticario (d'esquerra a dreta), aquest dimecres a l'estadi de Cornellà-el Prat. Foto: ACN

"Allà on no hi ha problema no el crearem nosaltres": així ha descartat el conseller de seguretat del RCD Espanyol, Josep Manuel Moya, prohibir l'entrada amb cascs a l'estadi de Cornellà-el Prat. Es tracta d'una mesura que apliquen diversos clubs a l'Estat i que el Barça va estar a punt d'imposar el setembre. Interior, però, va decidir suspendre-la. Moya ha destacat les diferències de Cornellà-el Prat amb el Camp Nou en matèria de seguretat. Ho ha dit en una trobada amb Mossos d'Esquadra en la qual el policia coordinador de seguretat de l'Espanyol, l'inspector Marc Fornas, ha subscrit la seva postura. Unes 2.400 motocicletes, amb uns 3.500 aficionats, arriben a Cornellà-el Prat en un partit normal.

Hi ha alguns clubs de primera divisió a l'Estat que impedeixen entrar als aficionats amb casc als seus estadis. Apliquen d'aquesta manera una normativa vigent que els ho permet. Però "no ens hem d'oblidar que la llei s'ha d'aplicar a través d'un procés d'interpretació i de consideració de quin és el terreny en el qual aquesta normativa" té sentit, ha indicat Moya aquest dimecres.

"A Cornellà no tenim antecedents en problemes amb els cascs", ha recordat el conseller de seguretat de l'Espanyol, i per ara "els anàlisis de risc que podem fer" no aconsellen prohibir l'entrada amb aquests objectes de forma generalitzada. Ara bé, Moya no ha descartat revisar la decisió en el futur: "potser arriba un dia en que ens hem d'ocupar i ens n'ocuparem", ha matisat.

El conseller de seguretat de l'Espanyol ha fet aquestes declaracions després que el departament d'Interior requerís al Barça, l'agost passat, prohibir l'entrada amb cascs al Camp Nou. Finalment, però, la Direcció General de la Policia catalana va retirar aquest requeriment donat que no hi havia hagut antecedents d'incidents amb aquests objectes a l'estadi blaugrana.

"L'estadi del Barça és un estadi amb una capacitat de 100.000 espectadors enclavat en una zona urbana absolutament diferent amb un públic sociològicament parlant molt diferent" al de l'Espanyol, ha destacat Moya aquest dimecres.

Moya ha fet aquestes declaracions durant una trobada de comandaments intermedis de la regió policial metropolitana sud dels Mossos d'Esquadra a l'estadi de Cornellà-el Prat. Durant aquesta jornada l'inspector Marc Fornas, cap de l'Àrea Regional de Recursos Operatius i coordinador dels dispositius de seguretat durant els partits de l'Espanyol a Cornellà-el Prat, ha compartit l'opinió del conseller blanc-i-blau.

"Tampoc hem de fer-nos estrictes. No hi ha hagut antecedents de llançaments de cascs, mòbils o paraigües", ha indicat el membre de la policia catalana. "No és pertinent", ha conclòs Fornas.

Tant Fornas com Moya han matisat, però, que sí que hi ha una zona de l'estadi on està prohibit entrar amb cascs i qualsevol altre objecte susceptible de ser llençat al camp: la grada que allotja els aficionats dels equips visitants, coneguda com a "gàbia".

Al Camp Nou també hi ha zones restringides: són aquelles a les quals s'accedeix per les portes 86, 87 i 89 del gol nord i per les portes 47, 48 i 49 del gol sud.

Navega per les etiquetes

EspanyolCascseguretat

COMENTARIS

+1
-1
culé
gironí, 03/11/2011 a les 10:22
Per primer cop estic d'acord amb els periquitos. Els mossos només saben donar pel sac. I si passa això? i si passa allò? Al final haurem d'anar amb armadura mediaval pel carrer per si ens cau un meteorit. Mossos=patètics.
+1
-0
De peus a la galleda
Anònim, 02/11/2011 a les 18:38
Més val que no parlin, que s'estan ficant en un merder ... le llei és la mateixa per a tothom, o per a ningú!.

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: