Osona.com | Actualitzat el 04/11/2011 a les 19:24h

La independència esgarrapa adeptes en feus socialistes

Sant Hipòlit i Les Masies de Voltregà s’adhereixen a l’associació Municipis per la Independència, gràcies a l’abstenció i vot a favor dels regidors del PSC.

Sergi i Xavier Vilamala Foto: Adrià Costa

L’associació Municipis per la Independència, que va impulsar l’alcalde de Vic Josep M. Vila d’Abadal, no s’atura i continua creixent, fins i tot en terrenys hostils. Aquest dijous ha estat el torn del Voltreganès, a Sant Hipòlit de Voltregà i Les Masies de Voltregà, dos municipis governats pels germans socialistes Xavier Vilamala i Sergi Vilamala respectivament. Els dos alcaldes són dirigents destacats del PSC a Osona i no han amagat mai la seva poca simpatia per la causa sobiranista. A més, recordem que ens aquests dos municipis el PSC va tombar les mocions per les consultes populars del 13 de desembre del 2009 i tampoc va facilitar cap local als organitzadors.

Ahir, però, hi va haver un canvi de rumb que es va evidenciar ens els dos plens que es van celebrar als dos municipis del Voltreganès. A tots dos, el grup de CiU, a l’oposició i en minoria, va presentar la proposta d’adhesió a l’associació Municipis per la Independència. El PSC, en majoria i a l’equip de govern en solitari als dos consistoris, va donar llibertat de vot als seus regidors. I aquí va saltar la sorpresa.

A Sant Hipòlit de Voltregà, la moció, que es va entrar per urgència, es va aprovar amb set vots a favor, tres abstencions i un en contra. Els cinc regidors de CiU hi van votar a favor, així com dos de socialistes, un d’ells, l’alcalde Xavier Vilamala, l’altre, Francina Puig. La regidora socialista Elisabet Contreras hi va votar en contra i els altres tres companys seus es van abstenir.

Més ajustada va estar la votació a les Masies de Voltregà: sis vots a favor i cinc abstencions. Els vots a favor van ser dels quatre regidors de CiU i dos més del PSC (Antoni Vilella i Montse Castanyé). Els altres quatre regidors socialistes, inclòs l’alcalde Sergi Vilamala, es van abstenir.

“Ha estat una sorpresa”, comenta Joan Prat, regidor de CiU a les Masies de Voltregà. “Més en uns ajuntaments que mai han mostrat cap tipus de sensibilitat per la sobirania”, afegeix.

Sergi Vilamala ho veu des d’una perspectiva diferent i ho qualifica com una “anècdota“ de la política municipal. Per a l’alcalde, aquest és un tema menor: “Aquests assumptes polítics no afecten el municipi i s’haurien de debatre allà on toca, no als ajuntaments”.

Els dos municipis, doncs, s’adhereixen de ple dret i tindran representació a l’assemblea que Vila d’Abadal té previst convocar a finals d’aquest mes. Els morbosos, però, segurament es quedaran sense veure els germans Vilamala a la reunió, ja que  els dos equips de govern socialistes al Voltreganès van pactar una clàusula amb CiU per tal que es pogués delegar la representació en algun regidor (a la majoria de municipis, el representant és l’alcalde).

Totes les notícies publicades de l’associació Municipis per la independència

COMENTARIS

+3
-0
Toni
Anònim, 05/11/2011 a les 10:29
Que pleguin del partit español en que militen i ens ho creurem!
+1
-3
Anem bé
Anònim, 05/11/2011 a les 01:43
PP majoria absoluta
+9
-1
Anem bé
Catalans, 04/11/2011 a les 21:52
Un exemple a seguir. L'únic futur possible del PSC
+14
-3
SÓN DOS TALPS INFILTRATS
PSOE I PP, LA DESTRUCCIO DE CATALUNYA, 04/11/2011 a les 21:23
jo crec que aquests dos seran uns TALPS de l'associacio de municipis i faran tot el possible per fer-la malbé DES DE DINS.... i sino ja ho veureu !!!!!
+18
-1
VIVIDORS I BEN AFAITATS XUPANT IMPOSTOS
PSOE I PP, LA DESTRUCCIO DE CATALUNYA, 04/11/2011 a les 21:20
SON EL PARADIGMA PERFECTE DE PIJO-PROGRES QUE VIUEN DEL CUENTO, ENXUFATS, ENCLENXINATS I BENPÈNTINATS, I SEGUR QUE AMB TOTA MENA D'AMIGUISMES. HO PORTEN ESCRIT A LA CARA. VAN DE IL.LUSTRATS POBRA GENT I VIUEN EN UN ALTRE PLANETA SUBVENCIONAT A COP DE DICTADURA LEGISLADORA I CONTROLADORA. SI AQUESTS PAIOS HAN DE GOVERNAR I A SOBRE NO SON SOBIRANISTES QUE CARAM HI PINTEN A CATALUNYA SI NO SON MES QUE PARASITS ESPANYOLS AMB EL COGNOM CATALA. AQUESTS SI QUE SON ELS AUTENTICS BOTIFLERS PARASITARIS QUE ENS HEM DE TREURE DE SOBRE. VIUEN FINANÇANT-SE TOTA LA PUNYETERA VIDA COM A XUPONS DELS IMPOSTOS . PERSONATGES AIXI FAN MAL A TOTA LA VIDA PUBLICA. PSOE ES DESTRUCCIO DE CATALUNYA !!
+12
-1
175 raons per tenir estat propi
Vicenç Ramoneda i Ullar, 04/11/2011 a les 21:02
175 raons per tenir estat propi http:www.totsentmenat.info/175raonsEstatpropi.pps
+2
-10
Buf...
Anònim, 04/11/2011 a les 20:42
Va home va, ens agradi o no esteem acabats.
+13
-1
VISCA L'ESTAT CATALÀ
Anònim, 04/11/2011 a les 20:34
//*//
+18
-2
No badem
Anònim, 04/11/2011 a les 19:33
Zipi i Zape....

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: