Actualitzat el 01/11/2011 a les 00:00h

Canvis a la Kampana. Un gran error estratègic

Sembla que l'equip de govern de l'ajuntament de Manresa té la intenció de convertir el Casal de Joves la "Kampana", en un centre obert. Això voldria dir que aquest equipament, que fins ara depenia de la regidoria de joventut, passaria a formar part de la regidoria de serveis socials, convertint-se en un servei d'atenció a joves en risc d'exclusió social, que treballaria per la seva normalització i integració.

Jo no dic que no sigui necessari un nou centre obert a la ciutat, i especialment si està dirigit a adolescents o joves, però sí que penso que és un gran error aconseguir-lo a costa de perdre un equipament juvenil.

Un equipament juvenil com la Kampana està pensat perquè el jovent de la ciutat pugui tenir un lloc de relació, la possibilitat de cessió d'espais gratuïts per entitats o grups informals, accés a la informació a través d'internet o del suport dels tècnics de l'equipament, oci no consumista a través de tallers... En resum, és un servei que intenta facilitar l'emancipació i l'accés universal a l'oci i la cultura, vetllant perquè els joves de Manresa tinguin al seu abast els recursos mínims indispensables que els permetin escollir per ells mateixos.

Possiblement molts joves de Manresa no han estat mai a la Kampana. Segurament cal un treball més intens per obrir-la a nois i noies provinents de diferents orígens i classes socials. Probablement aquests darrers anys no ho hem sabut fer prou bé i malgrat els esforços, no hem aconseguit facilitar a tots els joves la igualtat d'oportunitats i l'accés a la plena ciutadania que anhelàvem per ells; a vegades per incapacitat i a vegades per falta de recursos humans o materials.

El que és ben clar és que eliminant un dels pocs equipaments públics destinats exclusivament als joves que tenim, no millorarem les coses.

Governar és prendre decisions. I en aquest cas l'aposta de CIU és clara. I des del meu punt de vista, inequívocament errònia.

Navega per les etiquetes

joventutla kampana

COMENTARIS

+0
-0
Ja fa temps que La Kampana ha canviat
Anònim, 01/11/2011 a les 12:08
Em sembla que vosté fa temps que no "s'ha passat" per La Kampana". Malauradament a les tardes és lloc de trobada dels joves del centre Estrep ( centre infantil de sant salvador de Gardiola), és també lloc de troba de diferents joves pertanyents a alguna de les bandes juvenils que hi ha a la ciutat de Manresa ( mal dites bandes llatines) i perquè no dir-ho, als voltants del casal de La Kampana hi ha tot un seguit de venedors de substàncies estupafaents que volen captar nous consumidors. Davant que aquest centre es troba on es troba vol dir que no val més la pena que es reconverteixi??? deixi l'electoralisme i la demagogia i pensi, només pensi.
+0
-0
Rendibilitat social
Anònim, 01/11/2011 a les 12:07
Potser la decisió és errònia, però els vostres errors els l'han posada en safata al nou equip de govern.

No seria més honrat i seriós dir, " després de la nostra incapacitat per fer de la Kampana un autèntic centre al servei de tots els joves de Manresa, el nou equip de govern els vol transformar en un centre obert per atendre l'exclusió social."

Des del punt de vista de la rendibilització dels recursos públics al servei de la societat, no hi ha dubte que la decisió que pot prendre el nou govern és molt més encertada socialment.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Autor
Alba Alsina
Presidenta d'ERC Manresa. Regidora a l'Ajuntament de Manresa del 2007 al 2011


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: