Diumenge, 6 de novembre de 2011 | 13:40
Vostè es troba a: Inici > Municipis >

Barcelona allunyarà els busos turístics de la Sagrada Família

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Veïns lamenten les presses electorals del consistori per presentar la proposta
Barcelona allunyarà els busos turístics de la Sagrada Família
03/11/2011 19:18
Bus turistic nocturn de Barcelona
EP.- L'Ajuntament de Barcelona prohibirà als autocars turístics accedir i aparcar a l'entorn de la basílica de la Sagrada Família a partir de la Setmana Santa de l'any que ve per mitigar la pressió turística que els veïns sofreixen diàriament.
Així ho ha anunciat aquest dijous en roda de premsa el regidor de l'Eixample, Gerard Ardanuy, qui ha explicat que se suprimiran les parades situades davant les façanes de la Passió i el Naixement, als carrers Sardenya i Marina, on les voreres guanyaran un 50% d'ample, passant dels cinc metres que caracteritzen les voreres de l'Eixample a 7,25 -perdent un carril de circulació en ambdues carrers-, la qual cosa al costat d'altres canvis a la zona suposarà 700.000 euros d'inversió.

Com a contrapartida, la zona de l'Eixample que no està immediatament al voltant de la basílica guanyarà places d'aparcament per a autocars turístics, de manera que es passarà de les 44 actuals a 52 places, i es crearan tres itineraris perquè els turistes accedeixin a peu, uns canvis que estaran en marxa per a la propera temporada alta turística.

Els veïns porten temps reclamant mesures, i van culpar a l'Ajuntament per no haver reordenat el tràfic d'un accident d'autocar del 24 de setembre en la confluència dels carrers Mallorca i Marina davant la basílica, en el qual van resultar ferides de gravetat dues dones de 28 i 54 anys, i una nena de 10, totes elles pertanyents a la mateixa família.

Ardanuy ha afirmat que el pla ja ha estat presentat als veïns, defensant que ha tingut bon acolliment i que "ells també estan expectantes", i ha destacat que amb aquestes primeres mesures pretén posar fi a la conflictivitat: segons com funcionin, s'emprendran futures, com un aparcament subterrani davant el temple com ha plantejat l'alcalde, Xavier Trias.

Reacció veïnal

En declaracions a Europa Press, el president de l'Associació de Veïns de la Sagrada Família, Jaume Torrens, ha lamentat "la brutal pressa electoral" per presentar-los la proposta municipal, tenint en compte que el consistori els va convocar aquest dimecres al matí a una reunió per a la tarda, i va acabar sent explicada a un sol membre de l'entitat.

Del que ha pogut saber de la proposta, ha considerat que algunes mesures poden apropar-se a les seves tesis per pal·liar la pressió turística, però ha reclamat que siguin provisionals "sense hipotecar actuacions posteriors" que es projectin com a definitives per solucionar les molèsties.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1