Diumenge, 6 de novembre de 2011 | 13:38
Vostè es troba a: Inici > Política >

Les anècdotes de la campanya

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter

Eleccions del 20-N

Les anècdotes de la campanya
05/11/2011 20:42
urnas
EP/ Catalunyapress- La campanya electoral està plagada de curiositats. En aquesta petita notícia trobareu les més cridaneres que han tingut lloc aquesta setmana. Perquè també és possible llambregar la campanya des d'un punt de vista desenfadat.
Una candidata Pop (PSC). El cap de llista del PSC en aquestes generals, Carme Chacón, ha donat mostres del seu domini en el que a cultura popular es refereix. Arran de les retallades, no ha dubtat a comparar al conseller de Salut, Boi Ruiz, amb l'assassí més famós de la Gran Bretanya victoriana, Jack el destripador. Va llançar també una altra metàfora molt 'pop', recalcant que CiU i PP són "germans de sang", igual que el duo Pimpinela, format pels germans Galà. Chacón fins i tot es va atrevir en un míting el divendres en L'Hospitalet a recitar fragments de la seva cançó més famosa, 'Olvídame y pega la vuelta'.

El rival centenari de Broggi ( ERC). Al candidat d'ERC-Catalunya Sí al Senat, el metge de 103 anys Moisès Broggi, li ha sortit un competidor, encara que no en les urnes sinó dins de la pròpia coalició. En un míting s'ha homenatjat a Pere Vàrias, que complirà 100 anys aquest novembre, un històric militant que va ser clau per reorganitzar el partit després del franquisme, i que va saltar als titulars de l'època quan li va regalar un ruc català al Rei en una visita a Catalunya.

La petjada de les retallades ( CiU). El malestar per les retallades del Govern d'Artur Mes és una evidència al carrer, i uns desconeguts han plasmat en l'autobús de campanya que trasllada als periodistes el seu descontentament amb la política de CiU pintant un 'no' davant del logo del partit i enganxat adhesius del Partit Pirata.

La pretendent de Coscubiela (ICV-EUiA). Bé és sabut que els militants dels partits es lliuren al seu candidat en els actes electorals, però, per si tenia algun dubte, Joan Coscubiela ho ha pogut comprovar a primera hora del matí quan, en un esmorzar amb la gent gran d'ICV-EUiA, una afiliada de les més veteranes li ha deixat anar: "Vols omplir demà les portades? ¡Donem-nos un bec!". Entre somriures i jocós, l'ecosocialista ha bromejat: "No, que em tancaran per abús de menors".

S'aveïna una tempesta (PP). El que havia de ser una imatge per demostrar el compromís del PP amb la igualtat, una fotografia de totes les candidates que parteixen en la llista per Barcelona, ha derivat en una prova sobre el compromís d'aquestes dones amb el seu cap de llista, Jorge Fernández. I és que, malgrat l'amenaça de pluja que se cernía sobre les futuribles diputades, aquestes han aguantat estoicament darrere del seu cap de llista mentre la seva intervenció es dilatava en el temps, alhora que augmentava el risc de diluvi i les candidates atalaiaven amb dissimulo la tempesta que s'aveïnava. Al final, un toc d'atenció dels assessors del partit sobre l'imminent xàfec, ha acabat amb el discurs del dirigent popular per a alleujament de moltes.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1