Dilluns, 7 de novembre de 2011 | 14:10
Vostè es troba a: Inici > Política >

Aquest dilluns dol de candidats en l'Acadèmia de Televisió

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Rubalcaba se centrarà a exposar el seu projecte i Rajoy a criticar les xifres de l'atur
Aquest dilluns dol de candidats en l'Acadèmia de Televisió
06/11/2011 21:21
9rajoy-rubalcaba
Tots dos candidats, Mariano Rajoy i Alfredo Rubalcaba, dedicaran aquest dilluns a acabar de preparar el debat que moderarà en l'Acadèmia de Televisió el seu president, Manuel Campo Vidal.
Encara que Rubalcaba porta temps preparant el debat, el seu equip li ha alleugerit l'agenda d'actes públics en els primers dies de campanya i ha tingut lliures les tardes de divendres, dissabte i diumenge per dedicar-se a aquesta tasca.

Sense desvetllar cap estratègia, les fonts consultades asseguren que Rubalcaba se centrarà a exposar el seu projecte i mantindrà un to molt explicatiu, en línia amb el que ha estat la seva precampanya, i que fugirà de les simplicitats i els recursos fàcils. És més, en el PSOE esperen que el debat tingui un to més aviat constructiu i gens crispat, convençuts que Rajoy optarà per mostrar la seva cara més conciliadora.

L'entrenament de Rubalcaba ha consistit principalment a disposar i organitzar informació i construir el seu discurs i les seves intervencions, i ha optat per no fer assajos amb 'espàrring' ni s'ha preocupat amb prou feines de les qüestions formals, excepte en aspectes molt bàsics com saber, per exemple, quin serà la seva càmera.

Diversos socialistes consultats per Europa Press sostenen que la clau en aquest debat serà el discurs i el projecte que cada candidat sigui capaç de presentar. Per a això, Rubalcaba ha treballat amb un equip molt reduït de col·laboradors, especialment Valencià, el vicecoordinador del comitè electoral Antonio Hernando i el secretari general del PSOE de Castella i Lleó i assessor d'aquest òrgan, Óscar López, als quals se sumen el seu cap de gabinet i els col·laboradors que li estan preparant documentació per al 'cara a cara'.

La part econòmica d'aquesta tasca l'han dut a terme Inmaculada Rodríguez-Piñero, cap de llista per València i responsable dels aspectes econòmics del programa; el ministre de Treball, Valeriano Gómez i els candidats a diputats per Madrid Pedro Sánchez (membre del comitè electoral) i Carlos Mules, director de la fundació del PSOE, IDEES.

El candidat podrà arribar al debat acompanyat per fins a sis assessors -encara que només un d'ells podrà entrar a parlar amb ell en la pausa--. En el cas de Rubalcaba, a més de Valencià li acompanyaran, almenys, Óscar López al costat del sociòleg del comitè electoral, Ignacio Varela i el director de Comunicació del PSOE, Carlos Hernández.

Altres col·laboradors seus ho veuran des de la planta cinquena de la seu socialista de Ferraz, on s'organitzarà un comitè de seguiment amb Antonio Hernando, Pedro Sánchez i membres de la candidatura per Madrid com l'exministra Cristina Narbona i el ministre de Treball Valeriano Gómez. El PSOE obrirà també un saló als seus militants i simpatitzants i prepara un equip de voluntaris que seguiran i comentaran el debat en Internet i a les xarxes socials.

Rajoy farà en el debat una dura crítica per les xifres de l'atur

El president del PP i candidat a la presidència del Govern, Mariano Rajoy, ha continuat durant aquest domimgo a la seva casa la preparació del "cara a" cara amb el candidat socialista, Alfredo Pérez Rubalcaba.

Per preparar el debat, Rajoy ha comptat amb la col·laboració del grup parlamentari, que ha estat l'encarregat, com en els debats de la nació, de redactar un bon nombre de fitxes resumeixen, en els quals els populars han compilat totes les xifres sobre l'evolució de l'economia i l'ocupació en els últims quatre anys, comparant-les amb la gestió de l'economia que el PP va fer entre 1996 i 2004. En aquest treball han cooperat diferents persones del grup parlamentari, començant el seu portaveu Soraya Sáenz de Santamaría.

Mariano Rajoy plantejarà en el seu debat amb Alfredo Pérez Rubalcaba l'esquema que està realitzant durant la precampanya i la campanya electoral, amb una crítica acerada a la mala gestió de l'economia de Zapatero i al desbordament de les xifres de la desocupació, que ja aconsegueixen als cinc milions de persones, però al mateix temps llançarà missatges positius, assenyalant que malgrat la dura situació, la crisi econòmica espanyola té sortida amb un nou Executiu que gestioni d'una altra manera i abordi les reformes necessàries.

En aquest sentit, Rajoy tornarà a tirar mà de l'experiència dels Governs de José María Aznar, recordant els índex d'atur i de forat econòmic que el PP es va trobar en 1996, quan Felipe González va perdre les eleccions generals, assegurant que igual que en aquella ocasió els populars tenen capacitat i polítiques per iniciar la recuperació econòmica.

En el segon bloc, de 30 minuts, dedicat a les polítiques socials, les fonts citades van indicar a Europa Press que el candidat popular incidirà que formen un bloc depenent de la bona gestió econòmica i de la creació d'ocupació, per aquest motiu sigui imprescindible sanear l'economia, generar ocupació, perquè les polítiques socials no es ressentin. En els últims dies el líder popular ha assegurat que retallarà en tot menys en pensions, sanitat i educació. Aquest és precisament un dels nuclis del discurs del PSOE, que acusa als populars de tenir un programa ocult, que té per objectiu greus retallades en polítiques socials.

Entre uns altres han participat activament en la preparació del mateix diferents persones del grup parlamentari, a més del seu cap de Gabinet, Jorge Moragas i el sociòleg Pedro Arriola, qui porta diversos lustres col·laborant activament, primer amb José María Aznar i ara amb Mariano Rajoy, tant en l'anàlisi d'enquestes, com en la redacció de missatges.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1