Dilluns, 7 de novembre de 2011 | 14:12
Vostè es troba a: Inici > Economia >

La crisi grega es cobra el cap de Papandreu i provoca un avançament electoral

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Els comicis, el 19 de febrer
La crisi grega es cobra el cap de Papandreu i provoca un avançament electoral
07/11/2011 09:20
9papandreu
Els principals partits polítics grecs han coincidit que la data idònia per celebrar les eleccions legislatives és el proper 19 de febrer. Yorgos Papandreu no estarà en el nou govern d'unitat que encapçalaran el PASOK i Nova Democràcia.
L'acord s'ha aconseguit en el marc de la reunió que el ministre de Finances, Evangelos Venizelos, acompanyat per el seu 'número dos', Filippos Sachinidis, ha mantingut amb representants de Nova Democràcia, principal partit de l'oposició, per establir el calendari del Govern de coalició.

Segons una font del Ministeri, aquesta data proporcionaria a l'Executiu el temps suficient per completar el bescanvi de bons acordat a la cimera de l'Eurogrup del passat 26 d'octubre per reduir el deute grec.

Fa només unes hores, el primer ministre i líder del Partit Socialista Panhelénico (PASOK), George Papandreu, i el líder de Nova Democràcia, Antonis Samaras, han arribat a un principi d'acord per formar un Govern de coalició en el que no estarà Papandreu, que diu adéu al poder després d'amenaçar amb un referèndum la setmana passada.

El nou Executiu serà l'encarregat d'aplicar l'acord de rescat i les retallades que es derivin del mateix, així com de convocar eleccions legislatives anticipades, una de les principals demandes de l'oposició.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1