Dilluns, 7 de novembre de 2011 | 14:14
Vostè es troba a: Inici > Opinió >

PARENTS

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
ANDRÉS MADRID
PARENTS
Andrés Madrid
07/11/2011 12:25
En llatí "nepos" significa "néts" i d'aquest vocable es deriva la mania històrica dels governants de col·locar als parents en llocs d'altura sense entrar en la seva qualificació per al càrrec.

A Roma, es va estrenar Pompeyo amb el seu sogre Metelo; en segles posteriors els papes es van inflar de col·locar nebots i Napoleó ens va enviar un germà a regnar a Espanya.

La tradició del parent ben col·locat s'ha seguit a Espanya amb passió encara que, de vegades, això de servir-se de cunyats, germans, cosins i altra parentela té un costat negatiu que es torna contra el practicant del nepotisme.

Esposes despitades han deixat amb les vergonyes a l'aire als seus libidinosos marits; germans xerraires i aficionats al "caferet" es van portar per davant a un vicepresident del govern: "Dos pel preu d'un" que va dir l'altre.

I ara és un primer el que amenaça amb cantar la Traviatta en la llengua de Rosalía si li segueixen deixant com a únic "campió" de l'embolic de Lugo.

Si algun lector té vocació per a la cosa pública, serà millor que es tempti el drap abans de posar-se a prop un parent. En això del poder, més val sol que acompanyat de cap familiar.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1