Dimarts, 8 de novembre de 2011 | 14:43
Vostè es troba a: Inici > RSC >

L'Aeroport d'El Prat es prepara per a qualsevol imprevist

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
150 persones participen en un simulacre d'accident entre un avió i dos vehicles
L'Aeroport d'El Prat es prepara per a qualsevol imprevist
02/11/2011 20:19
Simulacre d'accident en l'Aeroport de Barcelona  El Prat
Unes 150 persones han participat aquest dimecres en un simulacre d'emergència en l'Aeroport d'El Prat de Barcelona que ha consistit en el xoc entre un avió, un vehicle de l'aeròdrom i un autobús de passatgers.
Segons ha informat el Ministeri de Foment, l'operació Orión 2011 té com a objectiu comprovar els procediments d'actuació i coordinació del personal implicat, el grau d'adequació de les vies de comunicació i el tractament de la informació.

El xoc simulat s'ha produït per falta de visibilitat causada per la boira, quan un avió amb dos tripulants i dos passatgers ha impactat amb un vehicle, produint-se un incendi en l'avió.

Com a conseqüència, dos dels seus ocupants han resultat ferits greus, a més de que en l'autobús ha condit el pànic i s'han produït desmais i crisis d'ansietat.

En total, han resultat ferits greus dos ocupants de l'aeronau i els conductors dels dos vehicles, 12 passatgers de l'autobús han sofert ferides lleus i 12 il·lesos.
Simulacre d'accident en l'Aeroport de Barcelona  El Prat
Per atendre l'emergència, s'ha constituït el Lloc de Comandament Avançat (PMA) dirigit per l'executiu de servei de l'aeroport, que inclou el Servei de Salvament i Extinció d'Incendis de l'aeroport (SSEI), Sanitat de l'aeroport, Guàrdia Civil, Policia Nacional i diversos representants de la logística de l'aeroport.

El PMA s'ha integrat en el Centre de Comandament Avançat (CCA), format pels Bombers de la Generalitat, la Direcció general de Protecció Civil, els Mossos d'esquadra i el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

També s'ha constituït la sala de crisi, dirigida pel director de l'Aeroport de Barcelona-El Prat, i el Lloc de Comandament Principal (PMP), amb el Coordinador del Centre de Coordinació d'Operacions (CECOPS) al capdavant.

Com a conseqüència de l'exercici, la Direcció general de Protecció Civil ha activat el Pla Especial per a Emergències Aeronàutiques de Catalunya (Aerocat).

Amb aquest exercici, que no ha alterat el funcionament normal de l'aeroport, El Prat compleix amb la normativa de l'Organització d'Aviació Civil Internacional (Oaci).
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1