Dimarts, 8 de novembre de 2011 | 14:39
Vostè es troba a: Inici > Economia >

La Diputació de Barcelona, exemple de solvència econòmica

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Standard & Poor's aplaudeix l'herència que va deixar l'equip d'Antoni Fogué
La Diputació de Barcelona, exemple de solvència econòmica
08/11/2011 13:16
Antoni Fogué
L'agència de qualificació Standard & Poor's (S&P) considera que les diputacions provincials constitueixen l'escalafó més solvent de l'administració territorial espanyola, a excepció del sistema foral, amb el que el seu perfil creditici és superior al d'autonomies i municipis, i ha posat com a exemple d'això a la de Barcelona
En un comunicat, ha destacat que la de Barcelona, la primera diputació que S&P qualifica a Espanya, exemplifica la fortalesa d'aquestes administracions, i ostenta un rating a llarg termini 'AA-', a causa del seu "baix nivell d'Endeutament i la seva excel·lent liquiditat", amb perspectiva negativa que deriva de la qual l'agència atorga a Espanya (AA-/A1+/negatiu).

L'agència considera que la Diputació de Barcelona "ha tingut una actuació pressupostària sòlida impulsada per una gestió Financera prudent". D'aquesta manera, S&P aplaudeix l'herència econòmica que l'anterior Govern de la DIBA, el dirigit pel socialista Antoni Fogué, ha deixat a Salvador Esteve, actual president de l'entitat per CiU.

Per a S&P, les diputacions no presten serveis directes als ciutadans, amb el que no estan subjectes a la seva pressió per augmentar serveis i inversions; compten amb ingressos més previsibles, i un règim de disciplina fiscal que emfatitza l'equilibri pressupostari.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1